Nils Landgrens beslut i pandemin: ”Lika bra att göra av med pengarna”

Fyller 65 år – firar med hustrun Beatrice

Publicerad:
Uppdaterad:
Nils Landgren och Beatrice Järås.
Foto: PRIVAT
Nils Landgren och Beatrice Järås.

NÖJE

I dag fyller musikern Nils Landgren 65 år.

Spelningarna lyser med sin frånvaro och jubilaren har därför beslutat sig för att börja ta ut sin pension.

– Det är lika bra att göra av med pengarna medan man kan, säger han till Aftonbladet.

I dag måndag fyller musikern och funkpionjären Nils ”Nisse” Landgren 65 år. En ålder som man starkt förknippar med folkpensionen, men han har inga planer på att lägga trombonen på hyllan.

– Absolut inte, men jag har bestämt mig för att ta ut min pension från och med idag. Det är väl ingen idé att vänta, man vet ju aldrig. Det är lika bra att göra av med pengarna medan man kan. Jag har inte haft några jobb på ett år så det är bra att få ett litet tillskott.

Firar med champagne

Likt många andra jubilarer i dessa tider så blir firandet något rumphugget.

– Det känns bra att fylla 65 år. Jag är glad att jag har kommit så här långt i livet och att jag mår bra. Dagen ska firas med ett glas champagne med min hustru Beatrice och så ska vi njuta av det vackra vädret vi har här nere på Österlen.

Innan pandemin slog till så turnerade Nils Landgren flitigt med sitt band Funk Unit.

– Jag har inte varit hemma så här mycket på 30 år. Jag har haft ett reseschema på 250 dagar om året ungefär. Mitt skivbolag ligger i Tyskland så jag har byggt en väldigt bra karriär där.

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Nils Landgren.

Vad minns du bäst från karriären, är det signaturmelodin till ”Macken”?

– ”Macken” minns jag med stor glädje. Om jag vänder mig om så hänger det en platinaskiva på väggen. Men jag har gjort så mycket. Det var Lill Lindfors som gav mig ett genombrott i svensk tv, vi sjöng ”Den blomstertid nu kommer” 1984 i programmet ”Glädjehuset” och jag jobbade med Björn Skifs i många år.

Bytte Östermalm mot Skåne

Du ”flydde” Östermalm för Skåne på 90-talet?

– Precis, vi bor i en liten fiskeby som heter Skillinge på Österlen. Det var en slump att vi hamnade här, men jag blev erbjuden att jobba på nordtysk radio i Hamburg i deras storband och jag tog det erbjudandet. Nu har vi bott här i 23 år.

Privat är du gift med Beatrice?

– Ja, det har blivit 42 år nu. Vi träffades 1978 när vi jobbade med Björn Skifs och gifte oss 1979. Vi har till och med under det här året när jag har varit hemma haft det skitroligt hela tiden. Vi har klarat den här prövningen med bravur.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN