U2

U2 ställer in konsert – på grund av säkerhetsrisk

Bono: ”Är det 1968 eller 2017?” – Även Ed Sheeran ställer in

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

U2 och Ed Sheeran tvingas ställa in sina konserter i St. Louis, USA.

Konsertarrangörerna kan inte garantera publikens säkerhet, efter de våldsamma protester som staden drabbats av.

”Även om vi är ledsna att vi måste avbryta, anser vi att det är den enda godtagbara åtgärden”, skriver U2 och Live Nation i ett gemensamt uttalande på bandets hemsida.

Det irländska rockbandet U2 tvingas ställa in lördagens spelning i St. Louis, USA.

”Djupt ledsen över vad som har hänt i St. Louis och för att behöva avbryta vår show i kväll... Jag fann mig själv läsa dr. Kings tal (Martin Luther King, reds. anm.) från the National Cathedral och frågade mig själv om det här är 1968 eller 2017?”, skriver bandets frontfigur Bono på Instagram.

Orsaken till att konserten stoppas är de protester som har brutit ut i staden på grund av en friande dom mot en tidigare polis som sköt Anthony Lamar Smith till döds 2011.

Kan inte garantera publikens säkerhet

Hundratals människor har samlats i de centrala delarna av staden för att visa sitt missnöje för domen, rapporterar TT. Minst 13 personer har gripits och fyra poliser har skadats lindrigt, enligt stadens polis, som också har förstärkt bevakningen i St Louis.

”Vi har informerats av polisavdelningen i St Louis att de inte kan tillhandahålla standardskydd för vår publik som förväntas för en händelse av denna storlek. Vi har också blivit informerade om att lokal säkerhetspersonal inte har full kapacitet”, står det att läsa i ett gemensamt uttalande från U2 och arrangören Live Nation på bandets hemsida.

”Mot bakgrund av den här informationen kan vi inte med gott samvete riskera våra fans säkerhet genom att fortsätta med kvällens konsert. Även om vi är ledsna att vi måste avbryta, anser vi att det är den enda godtagbara åtgärden i nuläget.”

Ed Sheeran ställer också in

Men U2 är inte ensamma om att behöva ställa in. Timmar senare meddelade även Ed Sheeran att han ställer in söndagens spelning av samma anledning. Artistens turnébokare hälsade samtidigt att man ska försöka få tillbaka Ed Sheeran till St. Louis vid ett senare tillfälle under 2018, när hans schema tillåter det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Final sale hos Gina Tricot - 70 % på all rea!

Gina Tricot

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

U2

Ed Sheeran

Live Nation