27-åriga Sally blev änka och ensam med nyfödd bebis

Av: Maria-Elena Zelaya

Publicerad:
Uppdaterad:

”Sofias änglar” träffar i onsdagens avsnitt 27-åriga Sally som blev oväntat änka tre månader efter att ha fött dottern Alma.

En vecka efter att paret fått veta att de väntar barn får paret beskedet att maken Erik har elakartad cancer i magen.

– Han hade det värsta tänkbara som växte i sin mage medan jag hade det mest underbara som växte i min, säger Sally i programmet.

För 11 år sedan träffades Sally och Erik på en halloweenfest, de föll för varann direkt och flyttade senare ihop i en liten etta. De var drömparet som höll ihop i vått och torrt.

De sparade ihop till ett hus ute på landet som Erik tog sig an att renovera för att vänner och familj skulle kunna komma på långbesök. Men renoveringen läggs på is när livet plötsligt rasar samman för den lilla familjen.

– Det var inte så här det skulle bli, det var så fel alltihop, säger Sally i programmet.

”Han var så envis”

Sally fick veta att hon var gravid och paret började planera framtiden ihop i huset ute på landet. Maken Erik hade en kronisk tarmsjukdom, Ulcerös kolit och under en rutinkontroll en vecka senare fick paret skräckbeskedet.

1 av 3 | Foto: Kanal 5
27-åriga Sally överraskas av bästa vännerna och får huset hon och maken drömde om.

Läkaren konstaterade att Erik hade cancer och han påbörjade cellgiftsbehandling. Under tiden försökte han slutföra renoveringen i huset men cancer tog musten ur honom.

– Jag kunde se hur trött han var, men han var så envis och ville inte visa hur påverkad han egentligen var, säger Sally i programmet.

Tre dagar efter att dottern Alma föddes fick paret beskedet att cancern hade spridit sig till levern och det inte fanns något mer de kunde göra.

”Så mycket kärlek”

När Alma var tre månader somnade pappa Erik in. Med bland annat stora hål i golven på källarvåningen efter den påbörjade renoveringen blev hemmet en farozon för dottern.

Vänner och familj stannar så ofta de kan över och stöttar Sally som plötsligt blev ensam med en nyfödd flicka. Men med ett ofärdigt gästrum blir besöken korta.

I onsdagens avsnitt av Sofias Änglar överraskas Sally av bästa vännerna och tillsammans avslutar de renoveringen maken Erik påbörjade.

– Det är så mycket kärlek här, helt otroligt, säger Sally.

Publicerad:

LÄS VIDARE