Anna Anka tvingas fly från bränderna: ”Fanns ingen tid att packa något”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Minst elva personer har mist livet i de fasansfulla skogsbränder som härjar i Kalifornien.

Hollywoodfrun Anna Anka och pojkvännen David Johansson är några av hundratusentals människor som tvingats fly sina hem.

– Det känns fruktansvärt. Vi är så ledsna och stressade, säger Anna Anka.

Minst elva personer har mist livet i de fasansfulla skogsbränder som härjar i Kalifornien.

Myndigheter boende i kändistäta Calabasas och Malibu att lämna sina hem efter att en ny brand tagit fart. Anna Anka är en av de drabbade. I ett mejl till Nöjesbladet förklarar tv-profilen hur hon och pojkvännen David Johansson tvingats fly från bränderna.

”Vi blev evakuerade klockan 04.00 i morse av polisen. Det fanns ingen tid att packa något. Vi körde runt i timmar för att försöka komma ifrån bränderna vi var omringade av. Till slut körde vi småvägarna genom bergen till Malibu, som nu är heller nedbrända. Att försöka hitta ett hotell var omöjligt, över 200 000 människor har fått evakuera och behöver någonstans att bo.”

De befinner sig i skrivande stund i säkerhet i Long Beach, där de noggrant följer nyhetsrapporteringen.

I norra Kalifornien har den brand som kallas Camp Fire krävt minst nio liv. Branden kallas redan den mest destruktiva i delstatens historia. Tusentals hus har förstörts och mer än 30 personer saknas fortfarande.

”De har ingen kontroll över bränderna på grund av vindarna. Luften är extremt dålig, många som lider har astma eller allergi. Fruktansvärt”, rapporterar Anna Anka vidare från Long Beach.

1 av 2 | Foto: Carolina Byrmo
Anna Anka.

Hon hyllar brandkårens och polisens insatser i de drabbade områdena.

”Vi vet inte i dagsläget ifall mitt hus kommer att klara sig... Brandmän och poliser kämpar för att inte fler hus och liv blir påverkade”, skriver hon och fortsätter:

”Jag är så otroligt tacksam för allt de gör och att jag och David är tillsammans i denna tragiska situation och inte blev separerade från varandra.”

Anna Anka och David Johansson planerar att stanna kvar i Long Beach tills de har mer information om händelseförloppet. Vice guvernör Gavin Newsom har utfärdat undantagstillstånd i Kalifornien.

”Det känns fruktansvärt. Vi är så ledsna och stressade över ovissheten och väntan av vad som kommer hända”, skriver Anna Anka.

Publicerad:

LÄS VIDARE