Skivbolaget: ”De ville spela för hela världen”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

NÖJE

Popbandet Viola Beach och managern Craig dog i den tragiska brokraschen i Södertälje.

Nu berättar skivbolaget om förlusten.

”De hade allt som krävdes för att bli riktigt stora”, skriver skivbolaget Communion.

Bandet Viola Beach signades för inte så länge sedan av skivbolaget Communion och allt verkade gå som på räls. Enda till den tragiska brokraschen i Södertälje där alla dog.

Nu berättar skivbolaget om den tragiska förlusten av Viola Beach – Kris, River, Jack, Tom och Craig.

”Allt gick bra för dem, de hade fantastiska låtar, passion och driv... allt som ett band ska ha”, skriver de på Facebook.

De beskrivs som ett gäng killar som har koll och var beredd på att göra det som krävdes för att bli stora – och det var därför de spelade i Sverige. Deras mål var att se världen, spela alla spelningar och få alla att sjunga med. Skivbolaget, deras familj och vänner trodde alla att det skulle hända.

Men drömmen togs ifrån dem.

”Kris, River, Jack och Tom väntade inte bara på att någonting skulle hända, utan de kämpade för det”.

Skänker pengarna

I Facebookinlägget hyllar Communion också bandets manager Craig Tarry, som också dog i bilolyckan. Han älskade att hålla på med musik och hade en riktig passion för det. ”Han ville göra allt för att hjälpa bandet att uppnå sina mål”, skriver de.

”Vi på Communion är fortfarande i total chock och sorg. Alla våra tankar går till bandet och Craigs familj och vänner”. Skivbolaget meddelar också att alla pengar de tjänar på Viola Beach singel ”Boys that sing” kommer att skänkas till deras familjer.

Familjen: ”Det är så orättvist”

Nu har också gitarristen River Reeves, 19, familj talat ut om olyckan.

”Vi är alla förkrossade för Rivers tragiska död och av omständigheterna som ledde till att han förlorade sitt liv tillsammans med sina bandmedlemmar och manager som han älskade att vara med.”

”Allt River ville var att underhålla och uppträda, och att veta att han aldrig mer kommer att få oss att skratta igen med sina löjliga uttryck och uppnosiga skämt är obegripligt för alla i hans familj. River hade en sådan talang och en sådan ödmjukhet, sådan charm och oskuld. Det är så orättvist att han kan tas ifrån oss så grymt”, skriver familjen i ett uttalande.

Publicerad: