Tittarna rasar mot nya ”Big brother” – hotar med bojkott

TV4 om kritiken: ”Tråkigt att höra”

Publicerad:
Uppdaterad:
För mycket studiosnack och för lite från ”Big brother”-huset, lyder tittarnas kritik. Programledarna Malin Stenbäck och Arantxa Álvarez i soffan till höger.
Foto: SJUAN
För mycket studiosnack och för lite från ”Big brother”-huset, lyder tittarnas kritik. Programledarna Malin Stenbäck och Arantxa Álvarez i soffan till höger.

NÖJE

TV4:s nya upplägg i ”Big brother” har fått tittarna att rasa.

Nu bemöter kanalen kritiken.

”Det är alltid tråkigt att höra att tittarna är missnöjda, men vi tror att om de bara ger oss en chans kommer de gilla vad de ser”, skriver Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4, i ett sms.

Kritiken mot TV4 och C Mores realityprogram ”Big brother”, som hade premiär i måndags, har inte låtit vänta på sig. På sociala medier fylls flödena av besvikna tittare och till Aftonbladet har ett flertal tittare hört av sig och klagat.

Tittarnas ilska riktar sig mot det nya upplägget med utökningen av antal studioavsnitt till fyra i veckan, förutom veckofinalerna. Studioavsnitten leds av Malin Stenbäck och Arantxa Álvarez, som även har sällskap av komikern Kirsty Armstrong. Tanken är att de ska kommentera och djupdyka i händelserna inne i huset.

”Mer snack än underhållning”

”Nu är det mer snack än underhållning”, skriver en tittare på programmets Facebooksida.

”Hur tänkte ni när ni gjorde det här upplägget? Trodde ni på fullaste allvar att folk som väljer att titta på BB verkligen vill se på studiosnack? Ärligt talat?”, skriver en annan person.

Foto: SJUAN
Årets deltagare samlade i soffan för första gången, efter insläppet i ”Big brother”-huset den 15 februari.

Tidigare år har fylliga, summerande avsnitt släppts dagligen. I år är de klippen inifrån huset kortare, och många tittare klagar på att det krävs att man betalar för C More – där programmet går att följa dygnet runt – för att man ska kunna förstå vad som händer i huset.

”Ska det vara studiosnack i varje avsnitt ? I så fall tappar ni en trogen BB-tittare. Jag vill se vad de gör i huset. Inte en massa studiosnack”, skriver en annan tittare på Facebook.

Hotar med bojkott

Inför onsdagens avsnitt meddelade TV4 att de lyssnat på tittarnas ilska, och gjort vissa ändringar.

”Vi gör ständigt justeringar och förbättringar av programmet. Redan i kvällens program har vi gjort vissa ändringar som vi tror kommer uppskattas”, skriver Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4 i ett meddelande.

Men trots ändringarna fortsatte kritiken att välla in efter onsdagskvällens studioprogram.

På svenska Big brothers Facebooksida skriver flera tittare att de valde att byta kanal när programmet startade, andra skriver att de saknar det gamla upplägget och flera hotar med att bojkotta årets säsong om ingen ändring sker.

TV4 beklagar kritiken

TV4 beklagar kritiken, men ser hoppfullt på framtiden.

”Det är alltid tråkigt att höra att tittarna är missnöjda, men vi tror att om de bara ger oss en chans kommer de gilla vad de ser”, skriver Joel Bendrik.

”Tanken är att vi vill göra ett mer dagsfärskt och relevant program tisdag till torsdag. Fredag till söndag består avsnitten av sammanfattningar från dagarna som varit.”

Publicerad:

LÄS VIDARE