Matt Damon till hårt angrepp mot Harvey Weinstein

”Han är ett monster”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NÖJE

HOLLYWOOD. Matt Damon har kritiserats för att inte ha fördömt den sexanklagade filmbolagsmogulen Harvey Weinstein hårt nog.

När Nöjesbladet möter honom i Beverly Hills skräder han dock inte orden om mannen han gjort flera filmer med.

– Harvey är ett monster, säger han.

Damon, 47, som är pappa till fyra döttrar, uppger att en man som Weinstein är alla föräldrars mardröm.

– Jag vet inte hur man skyddar någon från sånt. Många av de drabbade kvinnorna gjorde allt rätt, säger han när han tar emot på ett hotell i Beverly Hills.

– De jobbade på sina karriärer och hamnade i situationer där de drogs in i möten som verkade helt reko, men som plötsligt gjorde att de var fångar i ett rum med ett monster.

Har pratat med dottern

Damons äldsta dotter, Alexia, är 19. Skådespelaren uppger att han pratat med henne om män som Weinstein och tänker ge de andra döttrarna samma tal – när tiden är mogen.

– Det viktigaste är att ge dem en god självkänsla. Man kommer inte att vara på plats när de gör många av valen i livet och då vill man att de ska kunna välja bra.

Han hoppas att sexskandalen i Hollywood i slutänden ska leda till något positivt och betonar att problemet finns överallt – i alla branscher, kulturer och samhällsskick.

– Förhoppningsvis faller en rad dominobrickor nu. Förhoppningsvis når vi punkt där en trakasserad servitris känner att hon vågar säga ifrån utan att det slår tillbaka på henne på jobbet.

Damon tror att fler kvinnor i ledande positioner kan vara en väg till förändring.

– För vår världs skull hoppas jag att mina flickor växer upp i ett samhälle där fler kvinnor är med och styr. Händer det inte innan de är vuxna får de vara vågen som är med och ger kvinnor mer makt. Jag har en känsla av att kvinnor i ledande positioner skulle utöva makten annorlunda än vad män gör.

Publicerad:

LÄS VIDARE