Hollywood

Hollywood-skådisen gripen för miljardbedrägeri

Fejkade avtal med Netflix och HBO

Av: 

Moa Malmqvist

NÖJE

Zach Avery har anhållits av FBI för bedrägeribrott.

Hollywood-skådespelaren misstänkts ha lurat filminvesterare på 6 miljarder kronor.

Pengarna ska ha gått till lyxresor till Las Vegas och dyra bilar.

Zach Avery i en intervju inför filmen ”Last moment of clarity”.
Zach Avery i en intervju inför filmen ”Last moment of clarity”.

Skådespelaren Zachary Joseph Horwitz, 34, känd under namnet Zach Avery, har gripits av FBI. Han misstänks för att ha drivit ett så kallat Ponzibedrägeri, där han lurat investerare med falska filmlicensavtal med Netflix och HBO, skriver BBC.

Totalt ska Hollywood-stjärnan kommit över sex miljarder svenska kronor, och för det riskerar han 20 år i fängelse.

I anmälan framgår det att han använt investerarnas pengar till ”överdådiga personliga utgifter” som innefattar bland annat lyxiga resor till Las Vegas, dyra bilar och en villa i Los Angeles för 50 miljoner kronor.

Känd från skräckfilm

”Vi menar att Horwitz lovat extremt höga avkastningar, och fick dem att verka troliga genom att åberopat namnen på två välkända underhållningsföretag och fabricerat dokument”, säger Michele Wein Layne, en av tjänstemännen i utredningen, i ett uttalande i tisdags.

I anmälan står det att skådespelaren ska ha lurat investerare att hans företag 1inMM Capital LLC haft avtal med HBO och Netflix. Med pengarna från investerarna lovade han att distribuera film i Sydamerika, Afrika och Nya Zeeland.

Han kunde ge vissa investerare avkastning genom pengar företaget fått från andra investerare, och på så sätt hölls bedrägeriet vid liv i åtminstone sex år.

Zach Avery har setts i skräckfilmen ”You’re not alone” och i en mindre roll i krigsfilmen ”Fury”, där Brad Pitt, 57, har huvudrollen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp smidigt startkit här

Dentway

Publisert:

LÄS VIDARE

Skådisarnas intima sexscener i nya serien

ÄMNEN I ARTIKELN

Hollywood

Brad Pitt

Netflix

HBO

FBI