”Vad var det som gick fel?”

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:

Zelmerlöw & JTR om nervkaoset: Så jäkla hög puls

1 av 8 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
JTR var sugna på att rejva med Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.

För en sekund trodde Måns Zelmerlöw att det var över.

Resultatkuppen gjorde väntan till en skräck­upplevelse, men tillsammans med pojkbandet JTR tog han sig direkt till final.

– Pulsen var så jäkla hög. Det var hemskt, säger Zelmerlöw.

Många hade tagit det för givet.

Måns Zelmerlöw, 28, var självklar att ta sig till finalen i Friends arena.

Storfavoriten hade själv bett Melodifestivalens exekutive producent Christer Björkman att ropa upp honom först om han hade en av finalplatserna.

Men Björkman kuppade och i stället fick pojkbandet JTR bli de första att ta sig vidare från den sista deltävlingen i går kväll.

– Pulsen var så jäkla hög. Det var hemskt, man har ju någonstans förträngt hur jobbigt sånt här var från tidigare gånger. Jag hade ju sagt till Björkman att om jag går till final så snälla lägg mig först. Och han bara ”hmmm”, och det gjorde han ju uppenbarligen inte, säger Måns.

– Jag tänkte ju när JTR utropades som första finalist att ”då har jag nog inte gått till final”. Så det var ju dels våndan av att inte veta om jag hade gått vidare över huvud taget, dels våndan över hur jag ska förklara det här, vad var det som gick fel?

Björkman sa förlåt

Själv kände han att det påkostade numret var så pass bra att det borde ha nått hela vägen.

Kände du att det var över när du inväntade resultatet i green room?

– Jo, jag trodde nog för en sekund att det var över.

Vad tänkte du då?

– Det var mest ”jaha”. Det var en känsla av att jag inte ville sitta kvar och få beskedet att jag blivit femma. Så det gick ju från att börja hoppas på Andra chansen, sen hamnade jag ju inte där heller så då var det ”ok, då får jag hoppas på final igen”, men då ropade de ut det och det var en sån lättnad.

Christer Björkman passade på att säga ett förlåt till Måns när programmet var slut.

– Sedan är det så med Måns att han har ett väldigt explosivt sätt att uttrycka sina känslor, man ser ju rakt igenom honom vad han tänker. Det blir ju väldigt tacksamt, det blir väldigt bra tv då, säger Björkman.

Mamman i tårar

För bröderna i JTR blev det ett chockartat besked att de tagit sig till final. Deras mamma Sarah Lundbäck-Bell, som funnits med hela veckan, brast ut i storgråt och fick Robin Lundbäck, 20, att knappt kunna hålla tårarna till­baka.

– Det här är helt sjukt. Jag tror inte vi fattar någonting, säger han.

Skräckslagen

Bandet, som slog igenom i australiska ”X factor” 2013, har kämpat i flera år.

– Att få visa vilka vi är för vårt hemland känns så sjukt kul. Och på en sån stor yta, och att svenska folket gillar det? Det är helt fantastiskt, säger John Andreasson, 24.

Men det var nervöst inför framträdandet.

Precis innan musiken gick i gång fick de en nedräkning till musikstart i sina in ears, men det Tom Lundbäck, 21, hörde var något helt annat.

– I mitt huvud var det ”om fem sekunder kommer tre miljoner människor att döma dig”. Jag blev helt skräckslagen först och bara ”vad händer?”, säger han.

– Men sedan, vi är sådana som inte förväntar oss något men gör vårt bästa, och så gick vi till final? Det är helt fantastiskt!

Publicerad: