Han tvingas lämna ”Idol” 2017

Av: Leo Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Till slut stod det mellan Noah Gerstenfeld och Gabriel Cancela om vem som skulle få lämna tävlingen i kvällens fredagsfinal – det blev Noah.

Då kunde han inte längre hålla tårarna tillbaka.

– Klart jag är besviken, säger han.

Och så var de bara fem.

Den sjunde fredagsfinalen i ”Idol” 2017 gick under temat ”Mamma & pappa väljet låt”. Det blev fallet för Noah Gerstenfeld, som hängt löst flera gånger tidigare.

Noah sjöng Westlifes "When you´re looking that" men trots ett bra framförande räckte det till slut inte.

Efteråt tröstades han av sin mamma.

– Du är en grym kämpe, säger hon i ”Idol extra”.

Om låtvalet: ”Hade gärna fått välja fritt själv”

Det var ju just hans föräldrar som hade valt låten. Men Noah vill inte lasta dem för att han åkte ut.

– Nej, verkligen inte. Jag förstår precis hur de tänkte, sen kanske jag inte tycker att det är precis min typ av låt. Det är lite svårt när jag inte hållit på så länge att gå från lågt till högt till lågt. Det blir lite svårt. Jag skulle inte säga att det berodde på det men jag hade gärna fått välja fritt själv, om man säger så.

Han känner en besvikelse över att behöva lämna tävlingen. Samtidigt är han glad över alla nya vänner och lärdomar han har fått.

– Alla är så himla underbara i den här produktionen. Jag är glad över att jag fått så fina vänner och verkligen fått lära mig att stå här på scen. Det är inget jag har gjort tidigare så det är jag verkligen skitglad över mig själv, att jag vågade göra detta, säger han.

”Jag kommer att kriga”

På frågan vad han tänker göra framöver säger Noah att han tänker satsa stenhårt på musiken. Att antingen hitta någon som kan skriva åt honom eller skriva egen musik.

Under intervjun kommer jurymedlemmen Alexander Kronlund fram och säger ”skriva lite kanske med mig”.

– Ja, det kan man ju hoppas på, svarar Noah. Jag kommer aldrig ge upp med detta. Jag kommer att kriga för att få fortsätta med detta på något sätt.

Förutom att det här var kvällen när Noah åkte ut tog också publikfavoriten Chris Kläfford revansch efter sitt dåliga framträdande förra veckan.

Tjejerna Hanna Ferm och Jemima Hicintuka imponerade också på juryn. Deras framträdanden beskrevs som både ”bullseye” och ”Hallelujah moment”.

Publicerad:

LÄS VIDARE