Asia Argento

”Inferno”-stjärnan död

Daria Nicoladi blev 70 år gammal

Av: 

Daniel Bergholm

NÖJE

Daria Nicoladi är död.

Den italienska skådespelaren, känd från bland annat ”Deep Red”, dog under torsdagen.

”Vila i frid älskade mamma”, skrev dottern Asia Argento på Instagram.

Skådespelaren och manusförfattaren Daria Nicoladi är död. Det bekräftas av hennes dotter Asia Argento, 45. Nicoladi blev 70 år gammal och dog under torsdagen i Rom, Italien. Hon är främst känd för sina roller i kultfilmer som ”Inferno” och ”Deep Red”, skriver The Mirror.

Hennes dotter skriver i ett meddelande på Instagram om sin mamma: ”Vila i frid älskade mamma. Nu kan din starka själ flyga fritt och du behöver inte lida något mer. Jag ska försöka gå vidare för din och för din älskade barnbarns för du skulle aldrig vilja se mig bedrövad.”

Hon fortsätter: ”Trots att jag utan dig förlorar fotfästet och min enda referenspunkt så har jag alla som har känt och älskat dig nära mig. Jag kommer alltid vara din Asia.”

Daria Nicoladi sörjs nu också av kända personer från filmvärlden.

Manusförfattaren Michael Varrati skriver: ”Jag är tacksam för hennes arbete genom åren. Hennes arv ska fortsätta leva på biodukarna. En sann skapare och en av filmgenren Giallo’s största.

Regissören Edgar Wright skriver om sin sorg på Twitter:

”RIP underbara Daria Nicoladi. Min medförfattare till filmen ”Suspiria” och en sann magnetisk stjärna till bland annat min favorit ”Deep Red”.

Daria Nicoladi föddes i Florens 1950 och hon var med i ett 40-tal filmer mellan åren 1975 och 1987. Många av de filmer hon medverkade i regisserades av Dario Argento, som hon fick dottern Asia tillsammans med. Paret separerade sedan tio år senare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dyra lån och sänk din månadskostnad - Ansök enkelt här.

Lendo

Publisert:

LÄS VIDARE

Introduktion till Frida Kahlo med onödigt pretentiösa inslag

ÄMNEN I ARTIKELN

Asia Argento

Italien

Film