TV4 backar – hotade att stoppa Com Hems reklam

TV4-vd:n efter mötet i dag: ”Kommer dröja”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Den infekterade konflikten mellan TV4/Telia och Com Hem/Tele2 fortsätter.

Tidigare beslutade TV4 att stoppa all reklam från Tele2 – ett beslut de senare backade från.

”Efter dagens möte tror jag tyvärr att det kommer dröja innan Com Hem sänder TV4 igen”, säger TV4:s vd Casten Almqvist.

För 1,6 miljoner svenska hushåll är TV4:s kanaler fortfarande släckta. Det finns heller ingen prognos för när eller om de inblandade parterna kommer att komma överens i förhandlingarna.

Stoppade reklam

Tidigare under torsdagen beslutade TV4 att stoppa all reklam från Tele2 i sina kanaler.

"De är en av många annonsörer som drabbas av Com Hems beslut att släcka ner TV4. Då Tele2/Com Hem inte längre sänder TV4:s linjära kanaler försvinner stora delar av vårt annonsutrymme. Därför måste vi göra allt vi kan för att andra annonsörer ska drabbas i så begränsad utsträckning som möjligt", skriver Charlie Forsberg, presschef corporate på TV4, i ett sms.

Backar från beslutet

Senare under torsdagen backade TV4 från det tidigare beslutet att stoppa reklamen. Presschefen Charlie Forsberg bekräftar för Nöjesbladet att man gör en ny bedömning i att det numera finns plats för att sända Tele 2:s reklam. Han vägrar också svara på hur man hittat utrymmet som tidigare inte fanns.

”Vi har inte verkställt beslutet utan istället gjort en ny bedömning” skriver han i ett sms.

”Högsta prioritet”

Under morgonen bjöd Com Hem in TV4-ägaren Telia till ett nytt möte och uppger att de är redo att ”sitta dag och natt tills ett nytt avtal är på plats”.

TV4 ville inte kommentera inbjudan.

“Vi har sett mejlet, men vi för inte dialog kring vad som händer i förhandlingen i media”, skriver Charlie Forsberg.

”Håll käften”

Svaret kommer en dag efter tidigare TV4-vd:n Jan Schermans kritik mot parternas öppna pajkastning under den pågående konflikten.

– Stäng dörren, håll käften och försök lös konflikten, hur mycket ni än tror att ni kommer vinna och ligger bäst till i opinionen så tror ni fel, sa han då.

Under dagen hölls ett möte, skriver Com Hem ett pressmeddelande. Enligt Com Hem/Tele2 har mötet inte lett till några framsteg i förhandlingarna.

Även TV4/Telia har skickat ut ett pressmeddelande där TV4:s vd Casten Almqvist säger att ”efter dagens möte tror jag tyvärr att det kommer dröja innan Com Hem sänder TV4 igen”.

Han säger också att TV4 arbetar dag och natt för att lösa konflikten.

”Istället utnyttjar Com Hem sin dominerande ställning genom att släcka TV4 för alla sina kunder för att sätta press på förhandlingen”.

Publicerad:

LÄS VIDARE