Adam Alsing död

Familjens beslut om Adam Alsings sista program

”Vi vill dela och minnas Adams varma glädje”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Kanal 5 och Discovery kommer att sända Adam Alsings sista program – som en hyllning till den folkkära programledaren.

Beslutet har tagits i samråd med familjen.

”Vi vill dela och minnas Adams varma glädje tillsammans med alla som har följt honom”, säger Alsings närmaste i ett pressmeddelande.

”Top Gear Sverige” blev den sista programserie som Adam Alsing spelade in innan han dog i sviterna av covid-19 i mitten av april, 51 år gammal.

Nu meddelar Kanal 5 och Discovery Networks att de inspelade avsnitten kommer att tillägnas Adam Alsing och sändas som en hyllning till den folkkära programledaren. Beslutet har fattats i samråd med familjen, enligt ett pressmeddelande.

Adam Alsing blev 51 år.

Foto: Linus Hallsénius/Dplay

Vill dela hans varma glädje

”I vår stora sorg värmer det att se all omtanke och kärlek från omgivningen. Vi vill dela och minnas Adams varma glädje tillsammans med alla som har följt honom”, hälsar familjen i ett gemensamt uttalande.

– Vi har haft en nära dialog med Adams närstående som har framfört deras önskan om att ”Top Gear Sverige” ska sändas, för att minnas Adam. Vilket känns väldigt fint och vi har en samsyn kring att dela Adams värme och otroligt fina medverkan i serien, med hela det svenska folket, säger Discoverys innehållsdirektör Axel Eriksson i pressmeddelandet.

Adam Alsing tillsammans med Tony Rickardsson och Marko ”Markoolio” Lehtosalo.

Foto: DISCOVERY NETWORKS

Premiär i sommar

I den inspelade säsongen av ”Top Gear Sverige” leder Adam Alsing programmet tillsammans med Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 45, och Tony Rickardsson, 49. De berättar båda om sorgen efter sin vän i pressmeddelandet.

– En nära vän och en fantastisk människa har tagits ifrån oss. Det känns som igår när vi var på inspelningarna och rejsade tillsammans och delade bilminnen med varandra. Adam lämnar ett stort tomrum efter sig och han kommer för alltid att vara saknad, säger Marko Lehtosalo.

– Vi hade många härliga skratt tillsammans under inspelningen och han hade alltid full koll på läget, det var väldigt lättsamt och kul att jobba tillsammans. Det känns helt ofattbart att han inte finns med oss längre, säger Tony Rickardsson i pressmeddelandet.

Säsongspremiär för ”Top Gear Sverige” blir 15 juni på streamingsajten Dplay och senare i höst kommer serien även att sändas på Kanal 5.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarens trender hos Åhléns - handla kläder, skor och väskor här.

Åhlens

Publisert:

LÄS VIDARE

Osäker framtid för ”Top Gear” efter Alsings död

ÄMNEN I ARTIKELN

Adam Alsing död

Adam Alsing

Top Gear

Coronaviruset

Covid-19

Markoolio

Tony Rickardsson