Rickard Sjöberg: ”Klä upp dig och klä av dig”

Programledarens bästa tips till dig som jobbar hemifrån

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Att jobba hemifrån är inte helt lätt för alla.

Nu ger Rickard Sjöberg sina bästa tips – och det handlar om att både klä upp sig och klä av sig.

– Man tar av sig kostymen och även underdelen, säger han.

Det är i en intern video till ”Postkodlotteriet”-kollegorna som Rickard Sjöberg, 50, ger sina bästa tips till alla hemmaarbetare.

– Ett sätt är att klä upp sig. Det finns faktiskt forskning som säger att om du klär upp dig tar du bättre och mer långsiktiga beslut. Hur konstigt som helst, men så är det, säger han i videon och visar att han har på sig en kostym.

”Klä av dig”

Sedan börjar han ta av sig kostymen och visar att han har på sig träningskläder under.

– Det andra tipset är, klä av dig. Det går till så här, man tar av sig kostymen och även underdelen. Och vad hittar vi här, jo, vi hittar träningskläder.

Därefter följer träningstips från programledaren.

Hur kom den här videon till?

– Jag får ge min arbetsgivare en eloge som, precis som jag, har insett att det här med hemarbete väldigt lätt blir väldigt enformigt. Det är lätt att man hamnar i ett ekorrhjul och att man inte kommer ur det, både fysiskt och intellektuellt. Det kan inte vara bra för någon arbetsplats att de anställda har de så. Då tänkte jag att jag kan sätta ihop några träningstips i vardagsrummet med hjälp av familjen.

Satt i karantän

Du satt själv i corona-karantän efter en Italien-resa, hur mår du?

– Jag är frisk och har varit frisk hela tiden, tack och lov. Vi kom hem från Italien i slutet av sportlovsveckan och insåg att nu kommer det att bli på allvar här på många ställen i världen. Bara för att vara på den säkra sidan satte jag och min fru oss hemma på uppdrag av våra arbetsgivare som tyckte att vi skulle vara hemma i två veckor.

Vad gör du nu?

– Vi har precis nu blivit klara med inspelningen av två säsonger av ”Drömpyramiden”. Det var lite speciellt eftersom att vi körde alla program utan publik och inte har tagit en enda deltagare i hand och fått hålla mig på avstånd. Men det har gått väldigt bra och alla har haft förståelse för det. När jag inte har jobbat med det så har jag försökt att hålla mig i form, jag försöker röra på mig en hel del. Jag har min roddmaskin i källaren som jag älskar, den är bra på alla sätt och vis.

Rickard Sjöberg i ”Postkodmiljonären”.
Foto: TV4
Rickard Sjöberg i ”Postkodmiljonären”.

Vad gör dig glad just nu?

– Jag tycker att det, trots att det hänger ett mörkt moln över oss på ett sätt, sipprar ut en framåtanda och en vilja att göra saker och ting bättre och att finnas där för varandra, stötta varandra och hjälpa varandra. Jag tycker att den här situationen har tagit fram en hel del goda sidor. Jag märker att alla vill att det här ska vara över och att vi kämpar tillsammans för det. Jag är stolt över att vara svensk.

”Ge är att få”

Vad ser du mest fram emot?

– Det kan tyckas banalt, men att få hälsa på medmänniskor och krama om dem som jag brukar göra. Jag har funderat på vad som händer när man sätter ner ett staket mellan människor som vi har gjort nu senaste tiden.

Vilka är dina bästa glädjetips till andra i dessa tider?

– Jag tror på att ge är att få, det vill säga, unna dig själv saker, då kommer du att må bra, i form av till exempel fysisk aktivitet och god mat. Och bry dig om någon annan så kommer du även att må bättre själv.

Publicerad:

LÄS VIDARE