Hemligt par i 20 år – nu gifter de sig

Publicerad 2016-08-12

Micael Bindefeld och sambon tvingas gifta sig - för barnets skull

De har varit ett par i hemlighet i 20 år.

Nu berättar Micael Bindefeld, 56, för första gången om sin homosexualitet – och att han nu tvingas gifta sig med sambon Nicklas Sigurdsson, 47.

– Vi hade inte gift oss om det inte varit för den legala aspekten att vi båda ska bli föräldrar, säger han till DI Weekend.

Han har aldrig hållit det hemligt för familjen och vännerna. Men för svenska folket kom festfixarlegendaren Micael Bindefeld, 56, ut som homosexuell för första gången för en dryg vecka sen, genom en bild på Instagram där han avslöjade att han och sambon blivit föräldrar.

I en stor intervju i veckans nummer av DI Weekend berättar han för första gången om sitt förhållande med Nicklas Sigurdsson, 47, marknadschef på Stim.

Hållit relationen hemlig

Efter att ha hållit sin relation hemlig i 20 år går de nu ut offentligt med att de är ett par.

– Vi känner oss nödgade. Under alla år har jag dragit en stenhård gräns mellan mitt offentliga liv och mitt privatliv. Jag har aldrig pratat om mitt privatliv i medierna. Men nu blir vi föräldrar, och vi ska även gifta oss så småningom. Sådant blir ju offentligt hur man än gör. Därför vill jag förekomma alla frågor och eventuellt skvaller och berätta själv, säger Micael Bindefeld i intervjun med DI Weekend.

Sonen Simeon föddes genom surrogat

Där berättar han också att paret inte haft några som helst planer på att gifta sig, men nu kommer tvingas att göra det för att den av dem som inte är biologisk pappa till sonen ska få adoptera genom närståendeadoption.

– Vi hade inte gift oss om det inte varit för den legala aspekten att vi båda ska bli föräldrar. Det kanske låter lite osexigt, men så är det. Vi har aldrig haft något behov av att gifta oss, säger Bindefeld till DI Weekend.

Sonen Simeon Bindefeld föddes den 31 juli, av en surrogatmamma i USA. Vem som är biologisk pappa vill Bindefeld inte avslöja, inte heller kostnaden för surrogatmödraskapet, men enligt DI Weekend är USA det dyraste landet att göra det i och kostnaden kan uppgå till långt över en miljon kronor.

Inte ”kommit ut” förrän nu

Intervjun i DI Weekend innebär också första gången som Micael Bindefeld berättar öppet om sin homosexualitet.

– Jag har aldrig haft några som helst problem med min sexuella läggning. Men att komma ut som gay i Sverige gör att man per automatik placeras in i ett tydligt fack. För mig har min sexualitet aldrig varit det som definierar mig som person. Det är en massa andra saker som tydligare format mig, som till exempel min judiska identitet och mitt stora trädgårdsintresse, säger han i intervjun.

Han tillägger:

– Det finns många som gjort stora insatser för gayrörelsen genom att komma ut och prata om sina liv. Det beundrar jag. Men själv har jag aldrig känt mig kallad. Att stå på barrikaderna har aldrig varit min grej.