Jamie Oliver: ”Veganer irriterar mig”

Har fått ovälkommet besök på restaurangerna

Av: Agnes Aronsson

Publicerad:
Uppdaterad:

För bara två år sedan uppmanade kändiskocken Jamie Oliver folk att äta vegetariskt.

Nu säger han att han är hatad av veganer och aktivister satt hans restauranger som mål för sina anti-köttkampanjer.

– Veganer irriterar mig, säger Jamie Oliver i en intervju med The Sunday Times.

1 av 2 | Foto: Arthur Mola / AP TT NYHETSBYR N
Jamie Oliver

Aktivister som förespråkar en plant-baserad kost har satt Jamie Olivers restauranger som mål. I en intervju med The Sunday Times berättar stjärnkocken att aktivisterna har plockat fram Ipads med bilder på slaktade djur och visat upp för barnen som är på restaurangbesök.

– De hatar mig för att vi förespråkar ett högkvalitativt kött, vilket jag är väldigt passionerad kring. Men för dem är det allt eller inget - det finns inget mittemellan. För mig är allting mittemellan, säger han i intervjun om aktivisterna.

”Jag bryr mig om dem”

Senast i mars kampanjade aktivister med megafon iklädda dräkter föreställande kossor utanför en av hans restauranger. Anledningen var att en av restaurangens kockar hade förespråkat mjölk i tv-programmet ”Jamie & Jimmy's friday night feast”.

– Veganer irriterar mig, men jag bryr mig om dem, säger Jamie Oliver i intervjun.

Så nyligen som för två år sedan uppmanade tv-kocken Oliver folk att tacka nej till kött till förmån för en vegetarisk eller vegansk livsstil några dagar i veckan. Det var något som var bättre för miljon och som han ansåg att folk skulle spara pengar på. Han försökte själv äta vegetariskt några dagar i vecka, och beskrev det som ”en absolut fröjd”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN