”Fifty shades”-stjärnan om nakenscenerna: "Inga hämningar"

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

NÖJE

Hon fick sitt stora genombrott med ”Fifty shades of grey” där hon slängde kläderna.

Nu är Dakota Johnson, 27, aktuell med uppföljaren, som lovar fler nakenscener.

– Att vara naken på film är väldigt intressant för en skådespelare, säger hon till Vouge.

Det var en av 2015 års mest omskrivna filmer, framför allt för de vågade sexscenerna. Huruvida det faktiskt var så vågat i slutändan går att diskutera. Men när uppföljaren ”Fifty shades of darker” har premiär kan biobesökarna förvänta sig en mörkare film, förklarar huvudrollsinnehavaren Dakota Johnson i en intervju med Vouge.

– Den här kvinnan är en riktig hårding. Hon är hyperintelligent och hypersexuell och väldigt tuff och kärleksfull, säger Dakota Johnson om sin rollkaraktär ”Ana Steele”.

Kan klä av sig igen

Än en gång spelar hon mot Jamie Dornan, 34, som hon haft ett minst sagt nära arbete med i de två filmerna.

– Jamie och jag jobbade så otroligt nära under en väldigt lång tid. Det fanns inga hämningar, och det var väldigt ärligt och förtroendegivande, säger Dakota Johnson om hur det var att spela in sexscenerna.

– Men jag menar, vilken risk. Vad hade hänt om han visat sig vara en idiot. Det är inget smink, inga kläder som säger något om historien, och det finns inga smycken som ger dig en ledtråd om den sociala statusen. Allt handlar i slutändan om framträdandet.

Med tanke på att ytterligare en uppföljare i ”Fifty shades”-serien är planerad så lär det bli fler nakenscener. Och vad det verkar har hon inga problem att göra fler framöver.

– Kommer jag sluta göra nakenscener när mina bröst börjar hänga? Jag vet inte. Jag har kanske ett mer europeiskt synsätt om sådana saker. Jag vill inte se någon ha på sig bh och trosor i en sexscen. Låt oss vara ärliga. Folk är nakna när de ligger.

Tillbakavisar ryktena

Med en budget på 40 miljoner dollar drog första filmen in närmare 600 miljoner dollar. Men recensenterna var mindre imponerade.

”Fifty shades of Grey” är ingen dålig film. Inte heller särskilt bra. Men lång. Och hur den här kärleks- och sexhistorien ska kunna kavlas ut till ytterligare två filmer… bevare mig väl!”, skrev Nöjesbladets recensent Jan-Olov Andersson och gav filmen två plus i betyg.

Det har ryktas om att inte heller Dakota Johnson är särskilt nöjd med filmerna. Men det tillbakavisar hon bestämt.

– Jag är verkligen stolt. Det är en häftig historia, och jag tycker den är annorlunda. Och det är vad jag gillar.

”Fifty shades of darker” har premiär 10 februari i Sverige.

Publicerad: