Brian May till sjukhus efter hjärtattack: ”Väldigt nära döden”

Queen-stjärnan berättar om operationen på Instagram

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
Brian May blev chockad när han förstod att han drabbats av en hjärtattack.
Foto: Andreas Arnold / TT NYHETSBYRÅN
Brian May blev chockad när han förstod att han drabbats av en hjärtattack.

Brian May, 72, fick föras akut till sjukhus och sövas ner efter att ha drabbats av en hjärtattack i början av maj.

Queen-gitarristen berättar själv om ingreppet i en video på sin Instagram.

– Jag var väldigt nära döden, säger han.

Brian May, 72, sökte läkarhjälp i början av maj när han råkat slita av en muskel i rumpan efter vad han beskriver som en ”bisarr trädgårdsarbetsolycka”, skriver Mirror. Men smärtan ville inte ge med sig och Brian May återvände till läkaren för nya röntgenbilder.

I en video på sin Instagram berättar rocklegendaren:

– Mitt i allt så... resten av storyn är lite mer bisarr, lite mer chockerande. Jag blev chockad i alla fall, eftersom jag trodde att jag var en ganska hälsosam kille och alla säger ”Du har fantastiskt blodtryck, din hjärtrytm är bra”, säger han i videon och berättar hur han håller sig i form genom att cykla och har en hälosam kosthållning.

– Men mitt i hela grejen med min smärtande bakdel så hade jag en mindre hjärtattack. Jag säger mindre, för det är inget som skadade mig, det var 40 minuter av bröstsmärtor, tryck över bröstet och den där känslan i armarna och svettande.

Tre artärer igensatta

Läkaren som upptäckte hjärtattacken körde Brian May till akuten.

– Det visade sig att jag hade tre artärer som var igensatta och riskerade att stoppa blodtillförseln till mitt hjärta, säger gitarrhjälten i videoklippet.

Han fick sövas under ingreppet där läkarna placerade in tre så kallade stentar, metallnät, för att vidga blodkärlen.

– Det var inte jättelätt, men enda anledningen till att det inte var lätt var på grund av smärtan. Den fruktansvärda smärtan jag hade i mitt ben. Om det inte varit för den skulle det ha varit en barnlek. De blev tvungna att söva mig till slut eftersom jag vred mig så mycket för att smärtan i mitt ben var så stor, säger Brian May.

”Nära döden”

Nu tackar han läkarna som genomförde ingreppet och menar att hjärtattacken upptäcktes just tack vare den skadade rumpan som han fått av ”överentusiastiskt trädgårdsarbete”. Och att smärtan han fick av det gjorde att han kunde räddas till livet.

– Jag var väldigt nära döden på grund av det här, men smärtan jag hade berodde på något annat, det är märkligt hur det faller sig, säger han i videoklippet.

Publicerad:

LÄS VIDARE