"Det här var görgott"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-04-09

Nu har Victoria & Daniel godkänt bröllopsmenyn

SÅ SKA VI HA’T Daniel Andersson och Victoria Ohlsson skålar för bröllopsmenyn de valt efter provsmakning.

På festen ska de bara njuta av sin dag.

Och av maten.

– Det ser så fint ut. Det är viktigt eftersom man äter med ögat också, säger Victoria Ohlsson, 27, innan hon tar första tuggan av bröllopsmenyn.

Eftersom brudparet i Trollhättan träffades på ett uteställe vill de också ha festen efter bröllopet på ett sådant. Valet föll på Scandic Swania med utsikt över Trollhätte kanal.

Den här dagen ska Victoria och hennes blivande man Daniel Andersson, 31, provsmaka mat och välja bröllopsmeny.

Många beslut

Restaurangansvariga Sofia Sjögren tar emot och kökschefen Patrik Lillien­eke svarar för maten.

Det är många beslut att fatta. Honnörsbord eller små öar? Servetter i färg eller linne? Pilgrimsmussla eller löjrom till förrätt?

– Ni ska få bästa tänkbara service när det är dags, så att ni bara kan njuta av festen och inte behöver tänka på planering, säger kökschefen.

”Jättejättebra”

Victoria och Daniel nickar belåtet, och hugger in på menyerna.

– Det här var jättejättebra – oväntat med peppar, säger Daniel om en av rätterna.

– Görgott, fyller Victoria i.

När det gäller vinet är Daniel bestämd. De första sorterna faller honom inte i smaken, men snart hittar han rätt även där.

– Det här är perfekt. Taget, säger han.

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling har också provsmakat

Bröllopsfesten med 400 gäster äger rum i Slottets festsalar. Menyn är hemlig men maten ska lagas av 30-60 kockar under ledning av Stefano Catenacci, kökschef på Operakällaren. Victoria och Daniel provsmakade menyer vid en sammankomst i februari där deras närmaste vänner deltog.

Följ ämnen i artikeln