Svenska filmsuccén blir tv-serie – i USA

Av: Erik Åberg

Publicerad:

Beställt pilotavsnitt av ”Låt den rätte komma in”

1 av 3
Lina Leandersson i ”Låt den rätte komma in”

Den svenska skräckromanen om vampyrflickan Eli blir amerikansk tv-serie.

Det är tv-kanalen TNT som lagt vantarna på ”Låt den rätte komma in”.

Det skriver The Hollywood reporter.

Intresset för vampyrer svalnar inte. Den amerikanska tv-kanalen TNT har beställt ett pilotavsnitt av ”Låt den rätte komma in”.

Det har länge funnits planer på att göra en tv-serie av den svenska succéromanen. Först var det bolaget A&E som jobbade på serien efter att ha vunnit en budgivning mot Showtime. Men nu har rättigheterna alltså återgått till produktionsbolaget Tomorrow Studios som i samarbete med TNT producerar ett första avsnitt.

Boken fyller tolv år

För manus står Jeff Davis, som bland annat jobbat med serien ”Teen wolf”. Till sin hjälp har han ”Prison break”-producenten Marty Adelstein men också Becky Clements och Alex Brunner.

I USA är intresset för ”Låt den rätte komma in” stort. 2010 gjordes en amerikansk filmatisering av boken med Chloe Grace Moretz i huvudrollen. Bakom produktionen stod Simon Oakes som även han är klar för att jobba med den kommande serien.

”Låt den rätte komma in” är skriven av John Ajvide Lindqvist och kom ut 2004. Berättelsen handlar om 12-årige Oskar som blir vän med vampyrflickan Eli. Fyra år senare kom filmen med samma namn till den svenska biosalongerna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN