Paradise hotel-deltagaren: ”Mitt hjärta stannade”

Paulo Junior Chambel var nära att dö i bilolycka

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Paulo Junior Chambel kraschade in i bussen – då stannade hans hjärta.

Paradise hotel-deltagaren var bara minuter från att mista livet.

– Min kusin ringde min mamma och sa att jag var död, säger han.

Paradise hotel-deltagaren Paulo Junior Chambel, 26, skulle skjutsa några vänner till en studentfest på Trädgården i Göteborg 2012 när bussen svängde ut framför honom.

Han hann precis förstå att det skulle smälla innan allt blev svart. Paulo och kompisen i passagerarsätet kraschade rakt in i bussen och Paulo skadades svårt.

– Jag minns ögonblicket när jag såg att nu kommer jag smälla. Jag hade en polare bredvid mig i bilen och jag tänkte bara att jag måste svänga så att jag får den största smällen. Mitt huvud slog sönder framrutan och min kompis bar ut mig ur bilen som började ryka, säger han.

1 av 2 | Foto: Björn Lindahl
Paulo Junior Chambel.

Hjärtat stannade

När ambulansen kom till platsen hade Paulos hjärta stannat.

– De fick starta mig med hjärtstartare. Min kusin som var där ringde min mamma och sa att jag var död. Jag kan fortfarande inte lyssna på min mamma när hon berättar om det. Jag bryter ihop.

Ambulanspersonalen fick igång Paulos hjärta och han låg nedsövd på sjukhus i två dagar innan han vaknade upp.

– Min första fråga var hur min vän mådde och vad som hade hänt. Läkarna förstod inte hur jag hade klarat mig utan att bryta något. De sa att jag hade änglavakt.

Har minnesluckor

I dag är de enda spåren av kraschen ett ärr på benet och problem med huvudvärk ibland. Men det tuffaste har varit minneluckorna innan olyckan.

– Jag minns ingenting. Dagarna innan är helt suddiga. Det har varit lite jobbigt att det har hänt saker som jag inte vet om. Det var väldigt tufft när jag inte kunde göra det. Det var helt svart, säger han.

Ser man på livet på ett annat sätt efter en sådan händelse?

– Nej, jag gör inte det. Jag kan fortfarande köra bil lite fort. Jag lever fortfarande mitt liv till fullo och jag blir sällan rädd. Jag tycker inte man ska begränsa sig, men man kanske kan tänka två gånger extra innan man gör något dumt. Det kan jag göra.

”Paradise hotel” sänds måndagar till onsdagar på TV3 och Viafree.

Publicerad:

LÄS VIDARE