Måns Möller efter andra loppdagen: ”Det tar aldrig slut”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

MORA. Coronapandemin ställde in Vasaloppet men ett nytt lopp skapades – Vasaåket.

Men Måns Möller ska ta sig igenom det tio gånger.

– Jag har aldrig kört såhär två dagar, det tar aldrig slut heller, säger Måns Möller.

Det blir inget Vasalopp i år med anledning av coronaviruset. Men helt inställt blir det inte – istället får åkarna ta sig igenom loppet på ett annorlunda sätt.

I veckan började det så kallade Vasaåket som sträcker sig fram till den 7 mars. Den 90 kilometer långa Vasaloppsarenan mellan Sälen och Mora öppnas upp som en anläggning.

Runt 25 000 personer väntas genomföra loppet - en halvering av vad det brukar vara på Vasaloppet som har runt omkring 60 000 åkare.

Tio dagars åkande

På plats i Mora åkte en minst sagt trött Måns Möller över målet efter 90 kilometer under söndagen. Därmed var den andra dagen av tio avklarad.

Komikern Måns Möller har tagit sig an utmaningen att åka Vasaloppet – tio dagar i rad.

– Jag hade problem med handen igår men den är bättre idag så att jag var orolig och tänkte, tänk om jag har såhär ont imorgon , då kommer det inte gå med tio mil, säger Måns Möller när Aftonbladet möter honom vid mållinjen.

Christer Skoog och Måns Möller.
Foto: STEFAN JERREVÅNG
Christer Skoog och Måns Möller.

”Gått över förväntan”

Vid sin sida har han Christer Skoog, tidigare förbundskapten för svenska skidlandslaget för herrar. Det är han som lägger upp taktiken för loppet de kommande dagarna.

– Det har gått över förväntan. Måns har bara åkt skidor i fem år, nu har vi tränar sedan december så det är ganska kort period, men vi har gjort det seriöst, säger Christer Skoog.

Syftet är att samla in pengar till fonden Viggo foundation. Den ska ge möjlighet till barn med neuropsykiatriska funktionshinder att idrotta på sina villkor. Namnet har fonden fått efter Måns Möllers son Viggo.

På måndag morgon väntar ett nytt lopp för Christer Skoog och Måns Möller.

– Imorgon går vi upp 05 för nästa lopp, jag är trött och jag är hungrig, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN