Lykke Li om sorgen: ”Kommer alltid att sakna dig mamma”

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Stefan Mattsson
Lykke Li.

Tant Strul-sångerskan Kärsti Stiege blev 64 år.

Nu berättar Lykke Li, 31, om sorgen efter sin mamma.

”Jag var helt säker på att du skulle finnas kvar i minst hundra år”, skriver hon på Instagram.

Konstnären och artisten Kärsti Stiege dog natten till den 12 juli efter en längre tids sjukdom. Hon lämnade efter sig partnern Johan Zachrisson och barnen Zara Zachrisson och musikerna Lykke Li Zachrisson och Zacharias Zachrisson.

I ett känslosamt Instagraminlägg beskriver Lykke Li, som haft hits som ”Little bit” och ”I follow rivers”, sorgen efter sin mamma.

”Vi har båda rastlösa hjärtan, men åtminstone får en av oss vila nu. Ord kan inte beskriva vad du betydde för mig och så många andra”, skriver hon.

”Du var så ung”

Hon och hennes mamma hade gjort upp många planer för framtiden.

”Du var så ung och hälsosam, jag menar verkligen hälsosam. Du kunde skrika åt oss för att vi använde tandkräm och deodorant. Jag var helt säker på att du skulle finnas kvar i minst hundra år och vi såg så mycket fram emot att du äntligen skulle komma till LA och bli hippiemormor på heltid”, skriver hon.

Startade Tant Strul

Lykke Li beskriver att hon inte helt förstått att mamman är borta.

”Förmodligen förstår jag inte helt att du inte kommer att ringa mig mer eller komma rusande in genom dörren med dina scarves och din patchouli (en ört, reds anm), dina kattögon och skinnbyxor, men jag älskar dig för alltid och kommer alltid att sakna dig kära mamma. Jag kan bara önska mig ett liv lika fullkomligt som ditt”, skriver hon.

Kärsti Stiege var under 80-talet med och startade punkbandet Tant Strul. Hon har också jobbar som fotograf och uppmärksammat dokumentärresor i Indien och Nepal.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN