Kändisarnas krav efter Las Vegas-skjutningen: ”Inför nya vapenlagar”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Minst 59 personer har dött i masskjutningen i Las Vegas.

Nu reagerar kändisarna – mot USA:s vapenlagar.

”Ja, det är för lätt att köpa ett vapen i USA”, skriver Madonna på Twitter.

Flera kända namn kritiserar USA:s generösa vapenlagar efter skjutningen i Las Vegas, som dödade minst 59 människor och skadade över 500.

Lady Gaga.
Foto: REUTERS/TT
Lady Gaga.

Lady Gaga menar på Twitter att lagstiftarna har blod på sina händer. Hon taggar talmannen Paul Ryan och USA:s president Donald Trump i inlägget och menar att en vapenkontroll krävs – och det snabbt.

Foto: Richard Shotwell / AP
Ariana Grande.

Även Ariana Grande efterfrågar skärpt vapenkontroll.

”Mitt hjärta brister för Las Vegas. Vi behöver kärlek, enhet, fred, vapenkontroll och att folk ser det här och kallar det för vad det är = terrorism”, skriver hon på Twitter.

Foto: Richard Shotwell / AP
Moby.

Artisten Moby sätter ner foten mot vapenlagarna på Instagram.

”Masskjutningar är ondskefulla, lagstiftningen som möjliggör dem ännu mer”, skriver han bland annat i ett inlägg.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
Madonna.

Madonna skriver ett långt inlägg på Instagram, där hon uppmanar sina följare att be för Las Vegas – men framför allt be för fred i världen.

”Vad som hände i Vegas är en otvivelaktig tragedi. Och dessa handlingar av till synes slumpmässigt våld händer med mer och mer frekvens. Och kaos, smärta och lidandet i världen ökar exponentiellt. Och ja det är för lätt att köpa eller ha tillgång till ett vapen i USA. Det måste få ett slut”, skriver hon bland annat.

Jimmy Kimmel.

Jimmy Kimmel inledde måndagens ”Jimmy Kimmel Live” med att prata om den fruktansvärda händelsen. Efter att ha hedrat offren, reagerade han även på de som stöttar USA:s vapenlagar inte menar att det finns något man kan göra åt händelser som dessa.

– Vad jag pratar om i kväll är inte vapenlagar. Det handlar om sunt förnuft. Sunt förnuft handlar om att inget bra kan komma ut av att låta människor ha vapen som kan ta ner 527 amerikaner på en konsert.

Foto: Amy Sussman / AP
Ashton Kutcher.

Ashton Kutcher har ägt ett vapen sedan 12 års ålder, men har efter skjutningen i Las Vegas fått nog.

”Jag har haft ett vapen sedan jag var 12 år men nog är nog. Jag är en jägare och friluftsmänniska, men ingen behöver dessa vapen”, skriver han i ett inlägg på Twitter och följer upp med:

”Låt oss be. Låt oss sedan ändra lagen.”

Hans följare ger sig in i diskussionen och undrar dels om han ska ge upp sitt vapen och licens nu, dels om en ny vapenlag verkligen kan förhindra mord. Skådespelaren svarar att han hoppas att det går att hitta en ”medelväg”.

Publicerad:

LÄS VIDARE