Mejla

Jan-Olov Andersson

Isobel och Kalle – ett charmigt par som blir svårstoppade

Publicerad:
Uppdaterad:
Isobel Hadley Kamptz och Kalle Lind.
Foto: CAROLINA BYRMO
Isobel Hadley Kamptz och Kalle Lind.

NÖJE

Isobel Hadley Kamptz och Kalle Lind är på väg att bli ett klassiskt ”På spåret”-par.

Samspelta som få andra, charmiga, roliga, kunniga. De avancerade övertygande vidare till semifinal.

Det har, med all rätt, klagats på att det är för mycket journalister som tävlat i ”På spåret” de senaste säsongerna.

Folk som inte alls väcker samma naturliga nyfikenhet hos tittarna när det gäller vad de kan, som till exempel artister, skådespelare, politiker, författare eller sportprofiler.

Med drygt 2,5 miljoner tittare, behövs det i och för sig bara ett avsnitt av ”På spåret” för att man väl sedan kan betraktas som ”kändis”.

Gunnar Bolin och Ami Bramme Sey lär dock kunna fortsätta promenera på stadens gator utan att bli överfallna av folk som vill ta selfies med dem. De har haft trivsam utstrålning och sagt något småroligt då och då, men har helt enkelt haft för dåliga kunskaper på de saker som resmålens frågor har handlat om.

Nu knep ändå Gunnar Bolin säsongens första tiopoängare på resmålet, när han ryckte i handbromsen utan att ens rådfråga sin tävlingspartner. Precis som alla vi som såg SVT:s ”Måndagsbörsen” när det begav sig, kom han ihåg hur förvirrad programledaren Staffan Schmidt var när Ultravox sjöng ”Vienna” och Schmidt plötsligt inte visste om de menade Venedig eller Wien. Och så blev det lite kul när han fick ”50/50-ångest”, när han kom på att det innebar ju att resmålet också måste vara en av dessa städer – men vilken? Han gissade rätt (Wien).

Fast redan då var loppet snudd på kört, då Isobel Hadley Kamptz och Kalle Lind så gott som alltid plockar sex eller åtta poäng på resmålen. Det kommer man långt med. Sedan är de oftast ännu mer övertygande på frågorna kring resmålen, vilka ämnen det än handlar om. Här ryckte de tidigt åt sig en ganska betryggande ledning, som de aldrig var nära att tappa.
Absolut ett tänkbart vinnarpar!

Så klarade sig lagen:


Isobel Hadley Kamptz/Kalle Lind
Hon är vass krönikör, kulturskribent och författare. Han är krönikör, författare och programledare, som på ett kul sätt har snöat in på udda kultur och märkliga fenomen. Hadley/Kamptz är betydligt mer uppsluppen än vad man kan tro av de seriösa ämnen hon annars skriver om. Paret är oerhört samspelta och gick in i tävlingen med bra självförtroende efter förra säsongens finalplats. Har övertygat ännu mer i år. Vann med 36 poäng.


Gunnar Bolin/Amie Bramme Sey
Hon har varit programledare för olika program i Sveriges Radio och i Aftonbladets morgon-tv och leder podden ”Raseriet” med kusinen Fanna Ndow Norrby. Han har i många, många år varit en av Sveriges Radios mest uppskattade röster. Både kultur- och utrikeskorrespondent. År 2010 fick han Lukas Bonniers Stora journalistpris. 28 poäng räckte inte mot starkt motstånd.

Så bra var musiken:


Peter Jöback är klart bäst hittills av säsongens artister. Varken Garbages Bond-låt ”The world is nog enough” eller Christopher Cross-temat från ”En brud för mycket” blir sämre av att framföras med lite musikaldarr på rösten.

Vanligaste mejlkommentaren från tittare/läsare: Säsongens frågor är för svåra.

Klädsel: Kalle Lind fortsätter med mattema på skjortorna. Nu Chinese takeaway.

Veckans samtal: Om Carl Larssons konst och undertryckt sexualitet. Hade kunnat sluta var som helst…

Publicerad:

LÄS VIDARE