R Kelly åtalas för sexuella övergrepp

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Den senaste veckan har flera kvinnor klivit fram och vittnat mot r&b-stjärnan R Kelly.

Nu åtalas artisten för sexuella övergrepp.

Enligt sajten TMZ ska det handla om tio åtalspunkter.

Under fredagsmorgonen beslöt åklagare inom Cook County, Illinois, att åtala r&b-stjärnan R Kelly för sexuella övergrepp.

Enligt sajten TMZ ska det handla om tio åtalspunkter.

R Kelly.
Foto: RMV
R Kelly.

Tidigare under veckan hade två kvinnor klivit fram och vittnat mot artisten.

Sajten uppger även att en jury under veckan ska ha gått igenom den påstådda sexfilmen som advokaten Michael Avenatti tidigare lämnat in till myndigheterna.

Michael Avenatti har tidigare sagt att han kom över filmen efter att i en månad ha undersökt hans klienters påståenden om artisten. Filmen påstås visa när R Kelly har sex med en 14-årig tjej.

På sin Twitter skriver Michael Avenatti att ytterligare diskussioner om undersökningen, bevisen och utvecklingen i R Kelly-anklagelserna kommer att hållas på en presskonferens i Chicago senare under dagen.

Rasade mot ”Surviving R Kelly”

Flera medier har tidigare rapporterat om den uppmärksammade dokumentärserien ”Surviving R Kelly”, där flera kvinnor gått ut och berättat om artistens sexuella övergrepp.

Även kändisar som John Legend, metoo-aktivisten Tirana Burke, pratshowvärden Wendy Williams, ex-frun Andrea Kelly, ex-flickvännen Kitti Jones och bröderna Carey och Bruce Kelly har uttalat sig i dokumentären.

En källa nära till R Kelly sa till TMZ att artisten var ”äcklad” över dokumentären och att han planerade att stämma samtliga aktörer.

Sony gjorde sig av med R Kelly

Skandalerna kring stjärnan har även fått musikbolaget RCA Records, som ägs av Sony, att avbryta samarbetet.

Detta efter hårda påtryckningar från bland annat kampanjen #MuteRKelly, som uppmanat företag och folk att bojkotta hans musik. Det har även resulterat i att Spotify och Apple Music slutat att tipsa om hans låtar i sina spellistor.

R Kelly själv har riktat kritik mot Spotify som han tycker agerar på lösa rykten. I den 19 minuter långa låten ”I admit” har han bemött anklagelserna om pedofili och sexuella övergrepp.

”Jag erkänner att jag inte är perfekt, jag har aldrig sagt att jag är perfekt. Säg att jag har förgripit mig på dessa kvinnor, vad fan, det är helt absurt", lyder en rad ur låttexten.

R Kelly har hela tiden nekat till anklagelserna.

Publicerad:

LÄS VIDARE