Bebislycka för bondeparet efter gravidkampen

Sebastian och Petra Liljeblad från ”Bonde söker fru” har fått barn

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Ännu en ”Bonde söker fru”-bebis är här!

Sebastian Liljeblad och Petra Liljeblad har blivit föräldrar.

”Jag är så stolt och imponerad över min älskade fru som har kämpat sig igenom en jättejobbig graviditet”, skriver Sebastian Liljeblad på Instagram.

Förra sommaren gifte de sig. Och nu har de fått sitt efterlängtade barn.

I söndags blev Petra och Sebastian Liljeblad föräldrar till en liten flicka.

Sebastian Liljeblad skriver på Instagram om lyckan.

”I söndags kl 2307 kom vår älskade lilla dotter till världen, 3875 g och 51 cm och frisk och stark. Som vi har längtat efter dig. Du är sååå älskad från första stund”, skriver han.

Drabbad av ovanligt tillstånd

Sebastian Liljeblad beskriver de senaste dygnen som omtumlande.

– Det var så omvälvande, stort och häftigt. Det var en händelse som jag längtar efter så oerhört mycket. Först i dag förstår jag verkligen vad som har hänt, säger han till Nöjesbladet.

Han berättar att graviditeten har varit tuff för Petra, som drabbades av det ovanliga tillståndet hyperemesis. Det innebär att den gravida lider av kraftigt illamående under en längre tid.

– Hon har haft väldigt mycket problem med illamående och kräkningar, värre än vanligt, säger Sebastian Liljeblad.

Efter halva graviditeten blev det bättre, men sen kom det tillbaka den sista månaden. Under förlossningen hade Petra svårt att behålla det hon ätit och druckit.

– Det var en tuff situation för henne, men hon löste det med bravur. Hon kämpade på jättebra. Det var fantastiskt imponerande.

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Sebastian, Petra och deras nyfödda dotter.

Ville inte träffa bonden framför kamerorna – åkte hem

Sebastian Liljeblad, som då hette Davidsson, medverkade i ”Bonde söker fru” 2014. Han valde ut Petra som en av sina brevskrivare.

– Jag hade henne som favorit redan från när jag läste breven. Även min syster och närmsta vänner sa efter att de läst hennes brev: ”Där har vi ju din fru”. Det var så självklart och allt kändes så bra med henne, säger Sebastian.

Men när det var dags inspelning på Sundbyholms slott tog allt en oväntad vändning. Petra som var på plats, dök aldrig upp till speeddejten.

– Det berodde på att hon tyckte det var så jobbigt med alla kameror, och situationen som blir när man ska tävla med andra om kärlek. Det är en väldigt speciell situation. Och därför åkte hon därifrån.

Men Sebastian, som fick gå vidare med andra brevskrivare, kunde inte släppa Petra.

Linda Lindorff och produktionsbolaget lyckades fixa så vi kunde träffas i programmet. När vi väl träffades kände vi båda två hur rätt och självklart det var att det skulle vara vi två. Det är väldigt häftigt att tänka tillbaka på.

Med facit i hand slutade det alltså lyckligt, och Sebastian Liljeblad ångrar inte för en sekund sin medverkan i ”Bonde söker fru”.

– Det är kul att det leder till något så fantastiskt som det gör. Det är fint att det verkligen skapar liv. Det är ju ett antal bondebebisar nu, och det är häftigt!

Publicerad:

LÄS VIDARE