Mejla

Effie Karabuda

Taylor Swift blir ingen gayikon – hur mycket hon än försöker

Stjärnan saknar helt självinsikt i ”You need to calm down”

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Chris Pizzello / TT
Taylor Swift uppträder i Carson, Kalifornien, i början av juni i år.

Taylor Swift har kommit på att hon vill bli en gayikon – flera år för sent.

Superstjärnan skämmer ut sig själv när hon tar i för mycket i sin nya musikvideo.

Jag trodde aldrig att den här dagen skulle komma. Helt ärligt kändes den tusen ljusår bort när Taylor Swift en gång i tiden sjöng om tårar som föll på gitarren och den där killen Tim McGraw. Men nu står hon här. Utklädd till pommes frites och kämpar för homosexuellas rättigheter.

Swift är inte riktigt bekant med begreppet ”show, don’t tell” utan ger sig hän alla klyschor. I sin video till låten ”You need to calm down” stöttar hon hbtq-personer och Pridemånaden i USA. Vilket i grund och botten såklart är strålande! Grejen är bara den att hon gör det på ett så smaklöst sätt.

Swift är övertygad om att hon knäckt bögkoden

Att vara gay innebär tydligen att man tvunget ska klä sig i regnbågsfärgade kläder, mixa sockervadd i drinken och posera som att man är med i ”America’s next top model”.

Swift är övertygad om att hon knäckt bögkoden. Hon skålar med hela gänget från ”Queer eye” och har bjudit in både RuPaul och Ellen DeGeneres. Tillsammans lever de i en extra-allt-värld och bryr sig inte ett dugg om det konservativa folket som protesterar i bakgrunden.

Det är väl jättetrevligt att vår gamla Nashville-tjej har blivit woke och inte röstar på republikanerna längre. Jag tycker bara det är onödigt att hon ska pracka på sitt uppvaknande på allt och alla. Ingen har bett om det.

Låt artister som Madonna och Lady Gaga få vara gayikoner istället. De har trots allt tänjt på gränserna i ur och skur, omfamnat utanförskapet och inte forcerat fram en extravagans.

Det finns inte samma trovärdighet hos Swift. Jag vet (baserat på magkänsla) att majoriteten av hennes fans består av vita heterokvinnor som fortfarande är ihop med sina ”high school sweethearts” och bakar cupcakes på fritiden.

Nu släntrar hon bara in sist av alla till Pride-festen

Gaypubliken har inte attraherats av Swift för hon har inte gjort musik riktad till dem.

Det hade varit ett större statement om hon stått upp för hbtq-communityt under sin mest renodlade countryperiod då motståndet var större. Nu släntrar hon bara in sist av alla till Pride-festen.

Världsstjärnan saknar helt självinsikt när hon dansar i sin rosa päls med glitter i håret och sjunger att alla måste chilla. Taylor Swift, det är inte vi som borde lugna ner oss. Det är du.

Av: Effie Karabuda

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN