James Franco

Uppgörelse i James Francos trakasserimål

Anklagad för sexuella trakasserier

Av: 

Rosanna Berg

James Franco.

Foto: Vianney Le Caer / TT NYHETSBYRÅN

NÖJE

James Franco anklagades 2019 av två kvinnliga teaterstudenter för sexuella trakasserier.

Nu har parterna nått en uppgörelse.

– Om jag skulle ha gjort någonting fel så kommer jag att reda ut det, det måste jag, sa James Franco nyligen i ”The Late Show with Stephen Colbert”.

James Franco. Arkivbild.

Foto: Charles Sykes/AP/TT

I oktober 2019 lämnades en stämningsansökan in mot skådespelaren James Franco, 42. I den anklagade två kvinnliga studenter honom för sexuella trakasserier.

Nu meddelar Hollywood reporter att det blir förlikning mellan skådespelaren och de två kvinnor som anklagat honom. Enligt sajten som tagit del av handlingarna blev uppgörelsen klar i mitten av februari. I handlingarna framgår det inte om pengar är inblandade i överenskommelsen.

Händelserna ska ha ägt rum 2018 på teaterskolan Studio 4, som Franco var med och grundade 2014. Fem kvinnor uppgav då att de fick klä av sig nakna vid auditions och att den berömda skådespelaren skapade en miljö där sexuella trakasserier var tillåtet.

”Kommer söka skadestånd”

Skådespelaren nekade till anklagelserna, som han menade var falska. Hans advokater har hela tiden hävdat att händelserna aldrig har ägt rum.

– James kommer att söka skadestånd för de här skruttiga publicitetssökande anklagelserna, sa hans advokat Michael Plonsker, till New York Times vid tillfället.

Två av kvinnorna, de som nu ingår i förlikningen, gick vidare med stämningsansökningar tidigare i fjol.

Kvinnornas advokat har sagt att Francos strävan efter att positionera sig själv som offer och samtidigt smutsa ner kvinnornas rykte är en ”taktik som vanligen används av förövare”.

Hållit låg profil

Den senaste tiden har han hållit låg profil. Men i en intervju nyligen i ”The Late Show with Stephen Colbert” kom anklagelserna mot honom på tal. Han stod fortfarande fast vid att de inte stämmer.

– Om jag skulle ha gjort någonting fel så kommer jag att reda ut det, det måste jag, sa han då.

ANNONS EXTERN LÄNK

Lyko fyller år - firar med upp till 25 % på nästan allt!

Lyko

Publisert:

LÄS VIDARE

Tre kändisar som skakar galler – så är deras liv bakom lås och bom

ÄMNEN I ARTIKELN

James Franco

Hollywood