Perrellis förvirring över Sjögrens låtval i Så mycket bättre: ”Trodde inte man fick göra så”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Charlotte Perrelli jämför sin dag i ”Så mycket bättre” med en lightversion av ett bröllop.

Men Christer Sjögrens låtval förvånade artisten.

– Det är inte min egen låt. Jag trodde att man inte fick göra så, säger Charlotte Perrelli.

Charlotte Perrelli, 44, hyllades i det fjärde avsnittet av ”Så mycket bättre”. Eurovision-vinnaren minns hur nervös hon var inför just den inspelningsdagen.

– Man vet inte vad som ska hända eller exakt hur upplägget är. Är det överraskningar jag gillar? Man är väldigt utsatt. Men det var som en mini-bröllopsdag eller födelsedag, med så mycket kärlek i allas engagemang, hyllningar och låtar, berättar hon för Nöjesbladet och fortsätter:

– Det är så jäkla bra versioner. Några av dem tycker jag är mycket bättre än mina originalversioner. Det är så otroligt upplyftande och kul att få uppleva det. Jag kände mig helt överkörd när den dagen var över. Jag grät jättemycket och var otroligt berörd.

”Inte min originallåt”

Men en av tolkningarna skapade dock förvirring. Christer Sjögren, 68, framförde en smäktande version av ”Don’t cry for me Argentina” – en låt som Charlotte Perrelli har framfört i 200 föreställningar på Malmö Opera som Eva Perón. Men det är inte hennes egen låt.

– Den tolkning som förvånade mig mest var kanske Christers. Det är inte en låt som är min originallåt, säger Charlotte Perrelli.

– Jag känner väldigt mycket för den, men jag kan inte ta åt mig äran av att det är min låt. Det är som att jag skulle sjunga ”My way” av Frank Sinatra, om nu Christer sjungit in den.

Christer Sjögrens djupa barytonröst skapade mysrysningar runt middagsbordet – och Charlotte Perrelli njöt av det vackra framförandet. Men frågetecknet kring låtvalet kvarstår.

”Det förvånade mig”

– Jag säger inte att det är fel, men det var det som förvånade mig mest. Han hade en rolig koppling till det, eftersom vi bägge gjort musikal och kommer från dansbandsvärlden och fått möjlighet att göra andra saker, så jag förstår hur han tänkte. Men eftersom det inte är min egen låt så trodde jag kanske att man inte fick göra så, men jag hade inget emot det. Det förvånade mig mest bara.

1 av 2 | Foto: TV4
Christer Sjögren sjunger ”Dont’t cry for me Argentina”.

Låtvalet förvirrar även tittarna.

”Sjögren gör alltså Madonnas version av Don’t cry for me, på Charlotte Perrellis dag i så mycket bättre. Är det ens lagligt?”, skriver en på Twitter.

”Det här programmet är lätt det bästa denna säsongen. Fast Christer kunde gott valt en av Charlottes låtar istället”, skriver en annan.

”Eehh.. körde Sjögren Madonnas låt för Perrelli? Mycket märkligt må jag säga”, twittrar en tredje.

Nöjesbladet har sökt Christer Sjögren.

”Otroligt rolig upplevelse”

I programmet berättade Charlotte Perrelli öppenhjärtigt även om hur Wizex stämde henne på 400 000 kronor, bråket med Bert Karlsson och utseendehånet i media. Programtiden förlängdes med en halvtimme, på grund av den stora mängden råmaterial. Även premiäravsnittet med Eric Gadd var två timmar långt, medan efterföljande artister fått en och en halv timme vardera sedan dess.

– Det var en otroligt rolig upplevelse. Vi hade så mycket att prata om och har ändå inte fått in en bråkdel av allt det vi pratade om. Det kändes skönt att visa en annan sida som alltid funnits där, man kanske inte synts. Man kanske inte förstått vad jag gick igenom, utan skapat en uppfattning utifrån löpsedlar.

”Så mycket bättre” sänds lördagar klockan 20.00 på TV4 och i TV4 Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE