Bröstcancer

”Top model”-profilen har fått bröstcancer

Jael Strauss: ”Jag vill inte dö”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Den förra toppmodellen har fått bröstcancer.

Läkarnas besked: Jael Strauss har bara några månader kvar – om hon inte får behandling.

”Jag vill inte dö, jag behöver ännu ett mirakel”, skriver hon på Facebook.

Hon slog igenom som en av de tävlande i den amerikanska upplagan av ”Top model” 2007, men gick ner sig i drogmissbruk och började strippa för att ha råd med metamfetamin.

Men efter att ha lyckats kämpa sig tillbaka har Jael Strauss, 34, nu drabbats av nästa bakslag. I sina sociala medier berättar den förra modellen att hon har drabbats av en aggressiv form av bröstcancer, skriver People.

”Den 2 oktober fick jag diagnosen bröstcancer, det har spridit sig aggressivt genom min kropp och är obotligt”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

”Bara några månader kvar”

Enligt inlägget har läkarna sagt att hon bara kommer leva några månader till.

”Med behandling kan det förlänga mitt liv mer än de ”några månader” som läkarna sa att jag skulle klara mig. Jag vill inte dö. Jag behöver ännu ett sånt där mirakel som jag fick 2013.”

Det mirakel hon syftar till är hur hon lyckades ta sig ur drogmissbruket 2013. Nyligen firade hon fem år som nykter alkoholist och drogmissbrukare.

”Idag har jag varit nykter i fem år. Gode gud! Jag vet nu att vissa saker är sanna: mirakel finns, tillfrisknande är möjligt för alla oavsett hur djupt du tror att du sjunkit, vi är aldrig för trasiga för att kunna lagas”, skrev hon i augusti enligt People.

Har påbörjat kemoterapi

Efter att Jael Strauss kommit sexa i ”Top model” 2007 började hon använda kokain, receptbelagda smärtstillande tabletter och även den starkt beroendeframkallande drogen metamfetamin.

Inte förrän hon medverkade i ”Dr Phil” 2012 och berättade om sitt missbruk kunde vänner och familj gripa in och övertyga henne om att försöka vända sitt liv.

– Det är verkligen otroligt, det är ett stort mirakel att fortfarande andas efter vad jag hållit på med och jag är så tacksam, sa hon några år efter tillnyktrandet enligt Mirror.

Jael, som har påbörjat kemoterapi hoppas nu på att livet ger henne ännu en chans. I profilbeskrivningen på sin Instagram ber hon nu sina följare: ”Snälla sänd mirakel”.

Jaels vänner har också startat en insamling för att hjälpa henne med kostnaderna för behandlingen och läkemedel.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

SVT-hallåan har drabbats av cancer: ”Jag vill vara frisk till jul”

ÄMNEN I ARTIKELN

Bröstcancer

Top Model

Dr Phil

Missbruk