Kritiserade tårtrummet tillbaka i ”Biggest loser”

Uppdaterad 2018-08-21 | Publicerad 2015-02-25

Deltagarna missnöjda: Som att ge shots till alkoholister

Bakelser, chips och pizzor dukas upp i kvällens  ”Biggest Loser”.

Den som sväljer flest kalorier vinner immunitet. Ogenomtänkt av Sjuan, tycker Louise Carlén.

– Det är en väldigt dålig tävling i ett sånt här program.

Snacks, fika och godis i mängder fyller ett bord, som de tävlande i ”Biggest Loser” får tillbringa fem minuter intill, två och två. Den som får i sig flest kalorier vinner immunitet åt hela laget.

Men samtidigt riskerar hen att öka i vikt inför nästa invägning.

Ville förändra livet

I kvällens avsnitt av viktsåpan möts kämparna av momentet, "frestelsen" som  har fått kritik flera gånger förut.

Den här gången är deltagaren Louise Carlén från ljusgrå laget väldigt oimponerad av Sjuans val att ha med tävlingsgrenen.

– Man väljer ju själv, men jag tycker det är synd att man ska utsätta oss  för det. Många av oss har ett sockerberoende sedan tidigare, och är med för att vi inte har kunnat hantera  såna situationer – men så får man en belöning för att äta det igen…

Hon tycker att kanalen borde tänka över om frestelsen verkligen ska finnas kvar i programmet.

– Det är en väldigt dålig tävling att ha med i ett sånt här program. Jag var där för att förändra mitt liv.

”Som shots till alkoholister”

Nagmeh ”Naggie” Ghanbarzadeh förstår Louises åsikt .

– Det är lite som att man skulle ge shots till ett gäng alkoholister. Inte riktigt, men…

Naggie har ändå viss förståelse för att ”Biggest Loser” behåller frestelsen.

– Det ska ju bli bra tv. Och jag kan känna att jag vill testa mig själv , för  det är en förberedelse för livet utanför.

Clara Ytterborn är exekutiv producent för svenska  Biggest Loser i TV4. Hon ser inget fel med frosseri-momentet.

– Frestelse möts man av hela tiden i sin vardag, så vi vill att deltagarna ska lära sig att hantera det. Antingen säger man nej, eller så säger man ja – och då får man jobba lite hårdare.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln