Sarah Silverman: ”Jag var nära att dö”

Av: Filip Joelsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Komikern Sarah Silverman var nära att dö förra veckan.

I ett inlägg på sin officiella facebook-profil skriver stjärnan om den omtumlande händelsen.

”Vet inte ens varför jag gick till läkaren, hade ju bara halsont”, skriver hon.

Sarah Silverman, 45, brukar synas flitigt i sina kanaler i sociala medier.

Men i förra veckan blev det plötsligt tyst, och komikern lyste med sin frånvaro.

Men nu har Silverman kommit tillbaka till offentligheten, och det visade sig att det fanns en god anledning bakom det plötsliga försvinnandet – hon höll nästan på att dö.

”Jag låg på intensivvården hela förra veckan och är extremt glad att jag lever. Jag vet inte ens varför jag gick till doktorn, jag hade ju bara ont i halsen”, skriver hon i inledningen av ett långt facebookinlägg.

Behandlades för livshotande sjukdom

Det som började som halsont för Silverman skulle visa sig vara den sällsynta och livsfarliga sjukdomen Struplocksinflammation (epiglottit). En sjukdom som gör så att struplocket svullnar och blockerar luftvägarna.

Silverman drogades ner för en omfattande behandling, och hon minns ingeting av händelsen, skriver hon.

”Jag drogades ned tillräckligt för att inte känna någon smärta och jag hade ingen aning om vad som hände. De var tvungna att hålla fast mina händer för att jag inte skulle dra ut luftslangen. ”När jag vaknade fem dagar senare kunde jag inte minnas någonting”, skriver hon.

Hyllar pojkvännen

I inlägget passar Silverman på att rikta ett stort tack till pojkvännen Michael Sheen, 47, som satt intill henne hela veckan.

”Jag är så rörd av min hjälte, Michael, och mina fantastiska systrar och vänner, som alla gjorde så att de inte fanns ett ögonblick då jag behövde vara sjäv. Det får mig att gråta. Och det gör att min hals gör ont. Så sluta”, skriver hon.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN