Mikael Persbrandts diss mot Filip Hammar – efter analsprickan

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Filip Hammar känner av turbulensen kring filmprojektet ”Tårtgeneralen” – både psykiskt och fysiskt.

Nu har han drabbats av en åkomma i sin bakdel, vilket han ville dela med sig av till filmens nya huvudrollsinnehavare Mikael Persbrandt.

Ett inte helt lyckat drag, berättar han i ”Filip och Fredriks podcast”.

1 av 4 | Foto: Marcus Ericsson
Filip Hammar.

Pressen har varit stor på Fredrik Wikingsson och Filip Hammar den senaste tiden. Deras projekt, filmatiseringen av debutboken, ”Tårtgeneralen” har gått trögt och för bara några dagar sedan valde dåvarande huvudrollsinnehaven Robert Gustafsson att hoppa av.

Anledningen var enligt Gustafsson att manuset inte ska ha hållit en tillräckligt hög nivå.

I duons podcast berättar Filip Hammar att han känt sig pressad, vilket han märkt av både mentalt och kroppsligt.

– Jag har känt de här fysiska åkommorna som det här filmprojketet skapat, mycket på grund av ovisshet, säger Filip Hammar och berättar att han fått en analspricka.

”Som knivar”

Hammar säger att det ska ha känts som att ha knivar i sig. Skadan ska nu vara ”reparerad”, men när Filip Hammar skulle besöka Mikael Persbrandt, som tagit över rollen som ”Tårtgeneralen” Hasse P, i förra veckan tänkte han, påhejad av Fredrik Wikingsson, att det kunde vara en idé att berätta om åkomman.

– Allting är jävligt avslappnat, jag kan sträcka mig så långt att jag älskar den mannen, säger Filip Hammar, som beskriver Persbrandt som Sveriges roligaste man.

Ansträngd stämning

Persbrandt och Hammar ”varvar bra historier” med varandra och den senare tycker nu det är dags att berätta om sina problem.

– Han (reds. anm. Persbrandt) står och gör espressos i köket, och nu tänker jag att det är ett bra tillfälle att förstärka den här positiva känslan, säger Filip Hammar.

– Jag säger att jag haltar lite: ”Vi kanske kan gå runt på dina ägor i stället för att sitta ned. Jag har nämligen en analspricka”.

Så fort Hammar fått ur sig orden ska stämningen ha blivit ansträngd.

– Persbrandt tittar på mig: ”Vissa saker behöver man inte dela med alla”.

Ridå.

Ersatte Robert Gustafsson

Stämningen ska dock ha blivit bra rätt snabbt, och det verkar som att det inte finns någon större risk för att Filip och Fredrik förlorar ännu en skådespelare i sitt projekt.

Kort efter att Robert Gustafsson meddelat att han hoppat av projektet, kunde man läsa på Mikael Persbrandts Instagram:

”Jag hörde att nån tyckte manuset ’inte höll tillräcklig nivå’?! Jag kan konstatera, att denna historia om den svenska småorten, dess befolkning och deras drömmar och den alldeles förtrollande Hasse P med sin sorg och sitt vemod och sin kamp för livet, trollband mig för tre år sedan.”

Vill inte göra fler filmer

Filmen ”Tårtgeneralen” väntas ha premiär 2017/2018. Frågan är dock om det blir några fler spelfilmer för Fredrik och Filip.

– Jag tror det här är sista filmen jag gör, jag vill inte in den här branschen igen, säger Filip Hammar i podcasten.

– Jag börjar känna mig skakad och fragil, det känns som att kroppen tagit skada.

Publicerad:

LÄS VIDARE