Därför har Therese Lindgren tagit Youtube-paus: ”Jag hittar inte kraften”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Therese Lindgren.

Therese Lindgren har tvingats trappa ner på arbetet med Youtube-kanalen.

I en ärlig video berättar profilen att hon mår dåligt och att hennes panikattacker har börjat komma tillbaka.

– Jag har släppt allting. Det låter så dramatiskt, men jag har känt att jag måste överleva, säger hon i videon.

Therése Lindgren, 30, är en av Sveriges största Youtubestjärnor med nästan 600 000 följare. 

2016 släppte hon en bok där hon berättade hur det är att leva med psykisk ohälsa. Sin första panikångestattack fick hon 2013, och hon tror att allt grundade sig i stress.

– Hela min ungdom försökte jag vara någon jag inte är. Jag har alltid försökt se bra ut, ha mycket vänner och jag ville bara vara cool. Jag har dålig självkänsla och självförtroende helt enkelt. Den stressen i kombination med att ha ett alldeles för stressigt jobb gjorde att det bara rann över, har hon tidigare berättat för Nöjesbladet.

I samband med sjukskrivningen förstod hon att en förändring måste göras.

”Blir skiträdd”

Men nu börjar panikattackerna komma tillbaka. I en video på sin Youtube-kanal berättar profilen att hon tappat ork och glädje under hösten. Hon känner igen varningssignalerna.

– Det har inte varit såhär mörkt i mig sedan 2012. Det känns som att ingenting i mig fungerar och nu när mina panikattacker börjar komma tillbaka, de som nästan har varit borta under året, så blir jag skiträdd. Jag tänker att nu har jag gått sönder. Jag känner igen varningssignalerna. Jag har isolerat mig, säger hon och fortsätter:

– Nu i december har jag bokat av i stort sätt allting och jag har varit extremt mycket sjuk. Jag hittar inte kraften att kliva ur sängen och jag orkar inte ens le när min kille kommer hem. Jag orkar inte bli glad över att jag har flyttat ihop med honom, säger hon i videon medan hon kämpar mot tårarna.

Hon tror att ett hektiskt liv, med stress såväl på jobbet som privat, har bidragit till de återkommande panikattackerna.

Har släppt allting

– Det här är en anledning till att jag inte har klarat av att följa mitt videoschema. Jag har släppt allting. Det låter så dramatiskt att säga det, men jag har känt att jag måste överleva. Mina dagar har verkligen bestått av att jag bara koncentrat mig på att andas och kanske ta en dusch, sen har jag somnat utmattad klockan åtta på kvällen och vaknat dagen efter och fortfarande varit helt död, säger hon i videon och fortsätter:

– När man mår så och bor med någon, så får man dåligt samvete. Jag känner mig som en börda för Anders (Thereses sambo, reds. anm.). När han går till jobbet, då ligger jag i sängen och när han kommer hem ligger jag fortfarande i sängen. Han dömer absolut inte mig, men det spär på min känsla av att ”fan vad värdelös jag är”. Anders har varit på jobbet en hel dag, tränat, uträttat saker, och jag har inte ens klivit upp ur sängen.

Therese Lindgren väljer därför att ta en paus från sin Youtube-kanal.

”Det finns ingen anledning att oroa sig, jag känner igen varningssignalerna och kommer att agera efter dem. Ta ett steg tillbaka, sluta säga ja till allt, VILA, sänka kraven och försöka hitta gnistan. Allt kommer bli bra, men nu vet ni läget. Vi ses när vi ses älsklingar”, skriver hon i en text tilll videon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN