Skarsgård storfavorit inför prestigefyllda galan

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Frederick M. Brown / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Alexander Skarsgård är nominerad till en Emmy för sin roll i ”Big little lies”.

Och ska man tro utländsk media och spelbolag tar svensken hem priset.

Det går bra nu för familjen Skarsgård. Yngre brodern Bill Skarsgård gör succé i rollen som skräckclown i ”Det”, som hade svensk premiär i veckan. Och natten till måndag kan storebror Alexander Skarsgård vinna en Emmy för bästa manliga biroll i en miniserie eller film.

Han gör upp med veteraner som Alfred Molina och Stanley Tucci. Men Skarsgård, som är nominerad för första gången, är ändå den som många tror drar det längsta strået på årets gala.

Nöjesbladets Karolina Fjellborg skriver att Skarsgård har en superchans att ta hem kategorin. Även amerikansk media lyfter fram den svenske skådespelaren som favorit, däribland Vanity Fair.

Hos utländska spelarbolag är det också lägst odds på att det blir svensk seger.

Visade upp nytt utseende

Alexander Skarsgård, som spelar obehaglig hustrumisshandlare i ”Big little lies”, anlände till Los Angeles i fredags för att närvara på Varietys evenemang inför Emmygalan.

Och precis som på premiären av ”Det”, då han fotobombade Bill Skarsgård på röda mattan, var det många blickar som riktades mot Alexander. Den här gången på grund av hans överläpp där han odlat en prydlig mustasch. Det återstår att se om den får vara kvar till nattens gala.

Emmy awards, som är tv-världens motsvarighet till Oscarsgalan, äger rum natten till måndag, med start klockan 02.00 svensk tid.

Publicerad:

LÄS VIDARE