Carina Berg om pappans död: ”Svårt att greppa”

Berättar om sorgen i ”Hellenius hörna”

Av: Louise Åström

Publicerad:

Carina Bergs pappa dog av en hjärnblödning.

När hon kom till sjukhuset hade hon svårt att ta in vad som hänt.

– Det var himla svårt att greppa när läkarna sa ”han är död”, säger hon i ”Hellenius hörna”.

1 av 2 | Foto: TV4
”Det var himla svårt att greppa när läkarna sa ’han är död’”, säger Carina Berg.

Programledaren Carina Berg förlorade sin pappa för två år sedan. Han dog efter att ha fått en hjärnblödning. I ”Hellenius hörna” kämpar hon mot tårarna när hon minns tillbaka.

– Han gick bort på bara 30 minuter. När jag kom till sjukhuset var han redan i respirator och såg ut som han levde, verkligen. För jag såg ju på monitorerna att hjärtat slog. Så det var himla svårt att greppa när läkarna sen efter ett tag hade gjort de här testerna och sa ”han är död”, säger hon i programmet.

Carinas pappa var organdonator, något hon beskriver gav tröst i allt mörker.

Humorn ärvde hon från sin pappa. De skrattade åt precis samma saker. Det hon gjort i sin karriär som hennes mamma reagerat med orden ”Nämen Carina” på har pappan istället skrattat åt.

– Vi var nära. Vi umgicks väldigt mycket. Vi var en ganska tight familj. Eller vi är fortfarande en tight familj även om han inte är kvar.

Var chockade

Besöket på begravningsbyrån skedde kort efter att han dött.

– Det var absurt för precis när det händer så var både jag, min syster och mamma så chockade eftersom det gått så otroligt fort. Vi nästan stövlade in på begravningsbyrån direkt. Som robotar.

De valde en blå kista men efter att ha lämnat mötet mindes ingen vilken nyans av blå de bestämt sig för. De såg en trafikskylt och började oroa sig över att kistan skulle vara ”trafikskyltsblå”.

– Sen på begravningen var kistan sobert fint mörkblå.

”Höll honom i handen”

Carina Berg har tidigare pratat om sorgen efter sin pappa. I tv-programmet ”Berg & Meltzer på Hawaii” som sändes under 2016 kunde tittarna se henne och bästa vännen Christine Meltzer prata om när han dog. I första avsnittet hade det hunnit gå nio månader. Carina beskrev då en av de sista stunderna med honom.

– Min stora panik var att jag inte fick säga någonting. Jag hade så gärna velat säga något. Jag gick in till honom, höll honom i handen, stod nära hans öra och pratade med honom. Jag sa bara ”Pappa”, sa hon i programmet.

”Hellenius hörna” sänds på söndag klockan 20:00.

Publicerad:

LÄS VIDARE