Jennie Hammar om skilsmässan: ”Kom som en chock”

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

NÖJE

Jennie och Filip Hammar skilde sig förra året – efter åtta års äktenskap.

Nu öppnar Jennie upp om separationen.

– Jag var inte alls förberedd på den, säger hon i podcasten ”Veckans bläcka”.

I oktober 2016 stod det klart att tv-profilen Filip Hammar och journalisten Jennie Hammar skulle separera. Jennie Hammar berättade om skilsmässan i podcasten ”Veckans bläcka”, men har sedan dess hållit detaljerna privata.

Nu öppnar hon upp om den tuffa tiden i samband med uppbrottet. Jennie Hammar, som till vardags bor i Los Angeles, berättar om sommarens semester hemma i Sverige.

– Det är svårt att föreställa sig att det bara har gått ett år sedan vi var där senast. När vi var här förra sommaren mådde jag verkligen inte bra. Det var en oerhört tung tid. Jag kunde inte sova, jag kunde inte äta, jag var mitt uppe i en separation som kom som en chock för mig. Jag var inte alls förberedd på den och det var tungt. Mörkt, säger hon i podden.

”Skrämde mig väldigt mycket”

Och livet fortsatte vara tungt.

– Förra sommaren och hösten framför allt, och vintern var väldigt jobbig. Man visste varken ut eller in och det var så mycket som hände. Man kom liksom aldrig i kapp med tankarna.

Nu har det snart gått ett år, och i dag mår Jennie Hammar bättre.

– Det här skrämde nog mig väldigt mycket för bara ett år sedan. Att vara skild, ha ett nytt hem och leva ensam. Men nu är det ju precis där jag vill vara och jag kan inte tänka mig att det skulle vara på något annat sätt. Man kan inte gå från punkt a till punkt c utan att se allt som händer på vägen.

Gifte sig 2008

Hon fortsätter:

– Jag har lärt mig att livet blir bra hur det än blir.

Jennie och Filip gifte sig i Frankrike 2008 har två barn tillsammans. Deras äldsta dotter föddes 2013 i november på Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles. I september 2015 fick de sitt andra, en son.

Ex-paret flyttade till Los Angeles 2009, och flyttade dit med ambitionen att Filip skulle jobba med tv i USA. Jennie har också rapporterat från Hollywood för bland annat tidningen Amelia.

Nöjesbladet har sökt Filip Hammar.

Publicerad:

LÄS VIDARE