Ryktet: Swedish house mafia återförenas

Ska spela i Miami enligt uppgift

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Mycket pekar på att Swedish house mafia återförenas på söndag, amerikansk tid.

Enligt källor till tyska DJ mag kommer gruppen att spela ihop för första gången på fem år.

Spelningen uppges ske på musikfestivalen Ultra i Miami.

Söndagen är sista dagen på den amerikanska housefestivalen Ultra som just nu pågår i Miami. Enligt spelschemat för huvudscenen kommer kvällen avslutas med en hemlig artist som kliver på efter David Guetta.

Enligt tyska DJmag är det inga mindre än Swedish House Mafia som är den hemliga avslutningen. Gruppen, som består av Axel ”Axwell” Hedfors, Sebastian Ingrosso och Steve Angello har inte spelat ihop på fem år sedan de splittrades efter sin avslutningsturné.

Enligt källor till den tyska sajten kommer gruppen återförenas för en 60 minuter lång spelning. Anledningen till återföreningen sägs vara det faktum att det är 20-års jubileum för Ultra.

1 av 2 | Foto: Rahav Segev
Swedish House Mafia

”Det oväntade”

I en intervju med Magnetic Magazine i januari sa festivalens vd, Russell Faibisch, att han planerat något stort inför årets festival.

– För 20-års jubileet visste vi att vi skulle behöva leverera något enormt. Något unikt som bara kan ses på Ultra. Det är på gång. Det enda jag kan säga är att förvänta er det oväntade.

Rykten tog fart

Ryktena kring återförningen tog fart redan i början av mars då gruppen uppdaterade sin profil och bakgrundsbild på Facebooksida.

Dessutom har flera planscher och plagg kunnat siktas med texten ”Swedish house mafia” och söndagens datum. Märket Palm Angels, som tidigare samarbetat med Axwell och Ingrosso publicerade under lördagen en bild på en jeansjacka med gruppens namn. Till bilden hörde texten: ”25 mars 2018. Legenden om Fenix”. Samma dag publicerade den amerikanska dj:n Deorro en bild på gruppens logga, tre prickar, på sin Twitter. Även den bilden innehöll söndagens datum.

Publicerad:

LÄS VIDARE