”Persbrandt har en mjuk grabbighet”

Publicerad 2014-03-02

Som första kvinna har hon tagit sig an rollen att vara Plura Jonssons sidekick.

Precis som tidigare har alkoholen fått en given roll i programmet.

– Vi drack väldigt mycket vätskeersättning, säger hon.

Pluras kök rullar in på sin femte säsong. Den här gången har produktionen intagit italienska Sicilien.

Men inte nog med det. För den nya säsongen har man också tagit en ny sidekick: Titiyo Jah.

Hon har tidigare gästat programmet två gånger om och berättar att hon beundrar Plura som kock.

– Han har en bred kunskap och vet nästan alltid vad basen i allting som lagas, på något sätt, säger Titiyo Jah.

Men precis som alla människor kan Plura ha sämre matlagningsdagar. När hon hälsade på honom i Spanien hade hon önskat få den klassiska marängbaserade efterätten Pavlova.

– Jag blev lite besviken, kommer jag ihåg, säger hon med ett skratt.

Direkt in i hetluften

Direkt i första avsnittet av ”Pluras kök Italien” åker hon in i hetluften. Tuffingen Mikael Persbrandt och hans vän Juha Mulari hälsar på.

Men trots att det var fyra grabbar och en ensam Titiyo blev det aldrig någon jättegrabbig stämning.

– Jag tyckte det blev en ganska mjuk stämning. Båda var väldigt glada, det blev inte det där stökgrabbiga. Möjligtvis var det en mjuk och glad grabbighet på något vis.

Ny sidekick och inspelningsplats till trots. En essentiell komponent har serien behållit: alkoholen.

– Vi blev ju ofta lite salongsberusade, i alla fall med mina mått mätt. Men det blev aldrig några fyllefester, som vissa människor kan inbilla sig, säger Titiyo.

Hur höll ni er på topp?

– Vi drack väldigt mycket vätskeersättning. Lådvis.

ANNONS