Marilyn Manson

”Game of thrones”-stjärna anklagar Marilyn Manson för sexuella övergrepp

”Använde droger, våld och hot om våld”

Av: 

Elle Kari Karlsson

Skådespelerskan Esmé Bianco och artisten Marilyn Manson.
Skådespelerskan Esmé Bianco och artisten Marilyn Manson.

NÖJE

”Game of thrones”–stjärnan Esmé Bianco stämmer artisten Marilyn Manson för sexuella övergrepp och misshandel.

I stämningsansökan framgår att artisten bland annat ska ska ha jagat skådespelerskan med en yxa och gett henne elchocker.

Marilyn Manson - vars riktiga namn är Brian Warner - påstås ha flugit skådespelerskan Esmé Bianco från England till Los Angeles år 2009, under förevändningen att hon skulle spela in en musikvideo.

Men när hon kom till Kalifornien blev inget som väntat.

Enligt stämningsansökan förväntades hon bo hemma hos Manson i stället för på hotellet, och det fanns inget filmteam, bara Manson med en mobilkamera, rapporterar Sky News. Där ska hon varken fått tillräckligt med mat eller sömn. Istället fick hon alkohol och droger. Hon ska också ha blivit inlåst i ett sovrum, fått elchocker och piskats.

Jagades med yxa

Manson anklagas också för att ha försökt tvinga Bianco till att ha sex med en annan kvinna. I stämningsansökan hävdar hon även att han ska ha hotat att komma in i hennes rum och våldta henne under natten.

Senare samma år inledde de ett långdistansförhållande. Under loppet av deras relation ska Manson använt "droger, våld och hot om våld" för att tilltvinga sig skådespelerskan.

Under ett besök i Los Angeles 2011 ska Manson vägrat låta Bianco lämna hemmet utan hans tillåtelse, jagat henne runt lägenheten med en yxa, knivskurit henne och publicerat bilder på skadorna utan tillåtelse.

Vid tillfället ska Esmé Bianco ha fruktat för sin säkerhet om hon inte gick med på Mansons krav, och vände sig därför inte till polisen.

Anklagats av fler

I stämningsansökan står det att det tog ”år för Bianco att förstå omfattningen av Warners fysiska, sexuella, psykologiska och emotionella övergrepp”. Vidare står det att hennes karriär blev lidande till följd av att hennes försämrade psykiska hälsa. Hon uppges lida av posttraumatiskt stressyndrom, ångest, depression och panikattacker än idag.

Skådespelerskan som är känd för att ha spelat karaktären Ros i ”Game of thrones” är den senaste i raden av kvinnor som anklagar Manson för övergrepp och misshandel.

I vintras anklagade bland annat skådespelerskan Evan Rachel Wood artisten för att ha groomat henne i tonåren och misshandlat henne under flera års tid. ”Jag hjärntvättades och manipulerades till undergivelse”, sa hon då.

Fick sparken från skivbolaget

Efter Evan Rachel Woods och de andra kvinnornas anklagelser fick han sparken han från skivbolaget Loma Vista Records och från flera tv–uppdrag.

Marilyn Manson nekar till alla anklagelser. På Instagram kallar han dem för "hemska förvrängningar av verkligheten" och skriver bland annat att hans "intima relationer har alltid varit byggda på samtycke med likasinnade partners", och att ”oavsett hur och varför andra väljer att felaktigt framställa det förflutna, är det sanningen”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway

Publisert:

LÄS VIDARE

Stjärnparet anklagas för sexuella övergrepp

ÄMNEN I ARTIKELN

Marilyn Manson

Sexuella övergrepp

Evan Rachel Wood

Game of thrones