Stora sorgen efter ”Allt för Sverige”: Begravde pappa i går

Av: Leo Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mycket har hänt på kort tid för Jack Waters i ”Allt för Sverige”.

Han har åkt ut ur programmet, snart flyttar hans flickvän till andra sidan landet och i går begravdes hans pappa.

– Det kommer till en punkt när man inte kan hantera det längre, säger han.

1 av 5 | Foto: SVT
Jack Waters och Dylan Ratell tvingades lämna ”Allt för Sverige”.

Söndagens avsnitt av ”Allt för Sverige” hade en speciell twist. Inte bara en utan två deltagare åkte ut.

Efter tävlingen stod det klart att både Dylan Ratell och Jack Waters fick lämna programmet. Det blev ett tårfyllt farväl med starka känslor.

I efterhand beskriver Jack Waters, som bor i delstaten Utah, det som overklig känsla.

– Det var en ren chock för mig, som att det inte var min tid att åka ut. Jag väntade bara på att någon skulle komma fram och säga ”vi skojade bara”. Det var riktigt hjärtekrossande att behöva lämna alla.

”Se det från den ljusa sidan”

Den senaste tiden har också varit tuff för Jack Waters. För en och en halv vecka sedan gick hans pappa bort.

Begravningen hölls i går.

– Det har varit ganska hektiskt på senaste. Min flickvän flyttar till New York nu på tisdag för att studera, begravning i går och Sverige ser mig åka ut ur programmet.

Hur har du hanterat detta?

– De första dagarna var svåra. Det konstiga med att allt händer samtidigt är att det kommer till en punkt när man inte kan hantera det längre. Men på något sätt kan alla dessa emotionella saker vara hjälpsamma på något sätt. Jag vet inte, jag försöker bara se det från den ljusa sidan.

Hade älskat att bo i Sverige

Jack Waters vill, som det med all tydlighet framgår i programmet, vara positiv och han är glad över att flickvännen har funnits vid hans sida under den jobbiga perioden.

I framtiden säger han att det inte är omöjligt att de flyttar till Sverige tillsammans. Faktum är att det vore en dröm för honom.

– Jag skulle heller inte bli förvånad om vi flyttade dit i framtiden, om så för en kort period. Jag hade älskat det. Sverige tog emot mig med öppna armar och det finns verkligen inte ett bättre sätt att introduceras för landet än genom ”Allt för Sverige”, säger han.

Han beskriver landskapet som ett sagoland – som något taget ur ”Sagan om ringen” – och han känner sig i själen mer som en svensk än en amerikan.

– Jag har gått från att ha varit imponerad av Sverige till att bli besatt av Sverige.

LÄS VIDARE

Publicerad: