Artist frikänns för misshandel efter tumult i lägenhet

Bråket på nätet eskalerade i handgemäng

Av: Andreas Hansson, Rosanna Berg

Publicerad:

Den manliga artisten blev rasande över parets näthån mot honom och hans kvinnliga kollega.

Då tog han sig till mannens och kvinnans bostad där tumult uppstod.

Nu frias artisten från misshandelsanklagelser.

Nätattackerna ska ha eskalerat till handgemäng.

Men nu frias den manliga artist som ska ha tagit sig in i ett pars lägenhet i Mellansverige för snart två år sedan och därefter anklagats för att ha skallat mannen flera gånger mot ansiktet och huvudet, anklagelser som Aftonbladet skrev om i somras. Artisten hävdade då sin oskuld.

I domen medges skador på mannen, under tumult ska artisten ha försökt ta sig loss ur ett grepp och då skallat mannen vars läpp börjat blöda. Rätten menar att dock uppsåt att skada därmed saknades.

”Skador kan inte konstateras”

”Inte heller de ljudinspelningar som spelats upp vid huvudförhandlingen ger något stöd för påstådd våldsutövning. De fotografier som åberopats till stöd för skadorna är inte sådana att det med säkerhet går att konstatera några skador”.

Två av nämndemännen går dock emot sina kollegor.

[Kvinnans] under ed lämnade uppgifter är tillförlitliga. De ger stöd för [mannens] uppgifter om att [artisten] har skallat honom i pannan. De ger dock endast stöd för två skallningar. Med hänsyn till att de åberopade bilderna inte ger stöd för några skador kan dessa skallningar inte ha varit särskilt hårda. Det får dock antas ha medfört i vart fall viss övergående smärta. Åtalet för misshandel är därmed styrkt. Gärningen är att bedöma som ringa”.

”För tidigt att säga”

Artistens advokat har inget att tillägga när Aftonbladet når honom.

Inte heller parets försvarare någon kommentar till domen.

Enligt den aktuella kammaråklagaren är det för tidigt att säga om domen kommer att överklagas.

– Jag har ingen mer kommentar mer än att tingsrätten har ogillat domen och funnit att det inte är styrkt. Att två nämndemän tycker annat. Det är för tidigt att säga någonting annat, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN