Anklagade Kevin Spacey för sexuella övergrepp – hittad död

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Massören som anklagat Kevin Spacey för sexuella övergrepp är död.

Det uppger den federala domstolen i Kalifornien, enligt Variety.

Sajten skriver att uppgifterna är knapphändiga och det framgår inte vem den anonyma massören var eller hur han har dött.

Kevin Spacey, 60, anklagades för sexuella övergrepp av en massör. Enligt massören blev han tvingad att kyssa skådespelaren och ta på Spaceys kön under en massagesession i oktober 2016 i Malibu, skriver Variety.

Under tisdagen meddelade Kevins Spaceys advokater domstolen att man hade fått information från massörens advokater att deras klient dött den 11 september. Dödsfallet inträffade bara en månad efter att parterna kommit överens om hur de skulle driva ärendet vidare i rätten. Skådespelarens advokater har begärt mer information om dödsfallet men har inte fått det, rapporterar Hollywood reporter.

”Hans död var en chock”

I ett öppet brev skriver massörens advokat, Genie Harrison, att hon är skyldig att meddela Kevin Spaceys advokater att hennes klient har dött. Men att Spaceys advokater i sin tur skickade in uppgifterna om massörens död till domstolen för att få ett taktiskt övertag.

Massörens död kom plötsligt, enligt Harrison.

”Hans död var en chock för hans familj och de kämpar med att bearbeta detta, hans död har skett så nyligen att de inte haft möjlighet att ha en begravning än”, skriver hon i brevet.

1 av 2 | Foto: Photo by Joel Ryan/Invision/AP / TT NYHETSBYRÅN
Kevin Spacey

Domen i fallet beräknades komma i juni 2020 men det kan nu ändras. Förra månaden sa massörens advokater att de skulle presentera två nya vittnen som tidigare inte ska ha våga vittna. Spaceys advokater säger att skådespelaren nekar till alla anklagelser. Enligt Genie Harrison kommer man inte ge upp.

”Min klients kamp och vilja för rättvisa är fortfarande väldigt mycket vid liv”, skriver hon i brevet.

Över 30 män har anklagat Spacey

Spacey har även anklagats för att ha tafsat på en ung kille som arbetade på en restaurang i Nantucket, Massachusetts. Men han frikändes från anklagelserna efter att offret slutat samarbetat med åklagaren.

Sedan metoo-rörelsen drog igång i slutet av 2017 har över 30 män trätt fram och berättat att de blivit utsatta för övergrepp av skådespelaren, något som har fått stora konsekvenser för stjärnan.

Bland annat klipptes han bort ur sin senaste långfilm och blev även av med sin huvudroll i tv-serien ”House of cards” efter anklagelserna.

Publicerad:

LÄS VIDARE