Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck om kraschade förhållandet: Många rätt tuffa år

”Jag kanske inte gjorde helt rätt”

Av: 

Rasmus Karlsson

NÖJE

Lars Winnerbäck har aldrig pratat om sitt tidigare kraschade förhållande med Anna Platt – förrän nu.

I podcasten ”Helt ärligt med Sebastian Stakset” berättar han om sakerna han kunde gjort bättre.

– Jag tror att det kostade en skilsmässa och ganska många rätt tuffa år, säger han.

Tillsammans med manusförfattaren Anna Platt, 43, har Lars Winnerbäck, 44, sonen Ebbe Winnerbäck, 15. Han har dock aldrig pratat om det förhållandet och varför det tog slut. Men i podcasten ”Helt ärligt med Sebastian Stakset” öppnar han upp om de tuffa åren med fest, turnerande och satsningen på musikkarriären.

Artisten Sebastian Stakset, 34, menar att artistbranschen är dysfunktionell och att mycket kan gå sönder i en artists liv. Något som Lars Winnerbäck håller med om.

– Det är svårt. Man får hitta något sätt att bli vuxen i det. Jag tror att det kostade en skilsmässa och ganska många rätt tuffa år. Efter att vi hade fått barn och separerat så var det så mycket skuldkänslor samtidigt som karriären var i full fart. Det var konstiga år alltså, säger han i podcasten.

Lars Winnerbäck hade skuldkänslor under många år i sitt tidigare förhållande.
Till shoppen

”Övertygade mig själv att det var rätt sak att göra”

Skuldkänslorna kom från att ha separerat med ett litet barn och Winnerbäck kände sig inte bra efter det.

– När vi fick barn så fick min tjejs mamma cancer av den värsta sorten samtidigt. Hon bodde i LA, så under graviditeten åkte hon över dit ganska mycket och var där med sin mamma sista tiden. Jag var kvar i Stockholm för att jag på något sätt tänkte och övertygade mig själv att det var rätt sak att göra. ”The show must go in”, säger han.

– Sen när vår son kom så levde fortfarande hennes mamma och hon kom över till Sverige och träffade honom, men sen dog hon ganska snabbt. Den tiden när hon var gravid och jag inte var med... Jag kanske inte gjorde helt rätt.

”Jag vet inte om jag var helt ärlig med det”

Han menar att turnéerna var hårda med mycket festande och alkohol. Och än i dag förknippar han turnéer med fest, dock inte innan spelningarna.

– Sen när vi separerade något år senare så tyckte jag att vi skulle gå i parterapi, men jag vet inte om jag var helt ärlig med det. Jag ville väl att det skulle se ut som att vi gjort allt, men jag vet inte om jag riktigt gjorde det. Det blev bra till slut, men det var många år som jag hade mycket skuldkänslor, det var svårt att vara i det där mörkret och navigera, säger Winnerbäck.

I dag är han gift med norska skådespelaren Agnes Kittelsen, 40, och de har en liten dotter tillsammans.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway

Lars Winnerbäck och frun Agnes Kittelsen har idag en dotter tillsammans.
Publisert:

LÄS VIDARE

Kändisparens uppbrott – därför gör de slut nu

ÄMNEN I ARTIKELN

Lars Winnerbäck

Sebbe Staxx