Kevin Spacey i rätten för sexuella övergrepp – nekar till anklagelserna

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Kevin Spacey står åtalad för att ha begått sexuella övergrepp på en 18-årig pojke på en bar.

Händelsen ska ha ägt rum för drygt två år sedan och filmats på Snapchat.

På måndagen ställdes han inför rätten där han hävdade sin oskuld.

Kevin Spacey, 59, anklagas för att ha begått sexuella övergrepp på en 18-årig pojke på en bar i Nantucket, Massachusetts, 2016. Skådespelaren ska under kvällen ha druckit alkohol med 18-åringen och sedan tagit på hans kropp.

Övergreppet ska ha filmats på Snapchat och idag inleddes förhören mot skådespelaren, som hela tiden hävdat sin oskuld. Vid sin sida hade han advokaten Alan Jackson.

Under det nio minuter långa förhöret ombads Kevin Spacey att hålla sig borta och inte ha någon kontakt med vare sig offret eller offrets familj.

Avslöjades av offrets mamma

Enligt NBC News var det mamman till den 18-årige pojken som under en presskonferens i november 2017 avslöjade att Kevin Spacey tagit på hennes son.

– Genom att anmäla de sexuella övergreppen blir min klient en röst för de offer som ännu inte är redo att anmäla om sina sexuella övergrepp, säger offrets advokat till E News.

Kevin Spacey har tidigare ansökt om att inte närvara i rätten eftersom det bara skulle leda till mer negativ publicitet. Den ansökan avslogs av en domare.

Nästa förhör beräknas hållas 4 mars.

1 av 2 | Foto: Steven Senne / TT NYHETSBYRÅN
Kevin Spacey.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN