Colin Nutleys succé ”Heartbreak Hotel” får uppföljare – i USA

Av: Jan-Olov Andersson

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Lasse Allard
Colin Nutley.

En av Colin Nutleys populäraste filmer – ”Heartbreak hotel” – får en uppföljare.

I ”Walking to Memphis” gör kvinnorna som Helena Bergström och Maria Lundqvist spelar, en händelserik resa till USA. Inspelningen är planerad till våren 2018.

– Många har velat se dessa båda kvinnor återförenas, säger Colin Nutley.

Nästan en halv miljon såg ”Heartbreak hotel” på bio när den kom år 2006. Gudrun (Maria Lundqvist) och Elisabeth (Helena Bergström) var lapplisan och gynekologen som träffades och blev vänner av en slump. Olika samhällsklasser och temperament. Tillsammans gav de sig ut i Stockholms nattliv på jakt efter kärleken.

– Genom åren har jag ofta mött folk som sagt att de skulle vilja veta mer om de här kvinnorna, hur det gick för dem sedan, säger Colin Nutley.

– När vi tog stillbilder på Maria och Helena ihop under inspelningen av ”Medicinen”, föddes tankar på att göra något nytt med dessa båda rollfigurer.

Och nu har planerna klarnat.

”En slags road movie”

”Walking in Memphis” blir en dramakomedi som följer de två kvinnorna från Stockholm till Elvis Presleys gamla hem Graceland (numera museum) i Memphis tur och retur.

Varför de båda kvinnorna åker dit, får vi se i filmen.

– Då ingen av dem har varit i USA tidigare, är de ju nyfikna på landet, så det blir ju också en slags road movie genom delar av USA. Och med dessa äventyrliga 50+-kvinnor på resa genom USA, händer det naturligtvis massor av saker, möten med nya människor, säger Colin.

När Helena Bergströms nya dramakomedi ”Vilken jävla cirkus” haft premiär 20 oktober, ska Colin på allvar ta tag i förarbetet med nya filmen. Åka och träffa amerikanska medproducenter, undersöka musikrättigheter och annat som behöver fixas innan inspelningen drar igång i Sverige och (mestadels) USA våren 2018.

Publicerad:

LÄS VIDARE