Mejla

Stefan Hedmark

Lady Gaga sjunger ny låt i trailer för ”A star is born”

Stjärnan spelar en artist som kastas in i rampljuset

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

TRAILER. Det är fjärde Hollywoodversionen av en vid det här laget väldigt bekant story.

Men den första trailern för ”A star is born” väcker ändå uppmärksamhet. Den kvinnliga huvudrollen spelas av Lady Gaga. Och hon framför en ny låt i klippet.

Lady Gaga spelar en låtskrivare och artist som inte har slagit igenom. När hon möter den ärrade countryveteranen Jackson Maine (Bradley Cooper) får hon en chans – och det blir även en romans av det hela. Men stökigt blir det, för Jackson är gravt alkoholiserad.

Låter det bekant? Jodå, första gången berättelsen filmades var 1937. Då hette den ”Hollywood” och hade Fredric March och Janet Gaynor i huvudrollerna.

De två följande nyinspelningarna hette ”En stjärna föds” och kom 1954 (med James Mason och Judy Garland) samt 1976 (med Kris Kristofferson och Barbra Streisand).

Musik har spelat allt större roll

Den första versionen handlade om Hollywood och filmbranschen, men för varje ny version som har kommit har musik spelat en allt större roll. Det som kändes fräscht på 70-talet var att det då inte längre handlade om skådespelare utan rockartister.

1 av 4 | Foto: Warner
En avsminkad Lady Gaga.

Den nya versionen, som har svensk biopremiär den 5 oktober, utspelas i countryvärlden. Man kan väl kalla det för Bradley Coopers lilla älskling, för det är hans regidebut, han har arbetat med manuset och lagt ner mycket krut på att få det rätt.

Han känns helt okej för rollen i trailern, med en spritraspig röst och intensiv solbränna/fyllefärg i ansiktet.

Lady Gaga såg vi senast i ”American horror story” och hon har haft småroller i filmer, men annars har hon inte följt i Madonnas fotspår och haft huvudrollen i storfilmer. Förrän nu då.

Jason Isbell även klar för soundtracket

Återstår att se hur bra det går i ”A star is born”. I trailern sjunger hon ”The shallow”, en ny låt för filmen. Enligt Entertainment Weekly har Gaga samarbetat med flera av sina tidigare låtskrivartalanger för soundtracket. Jason Isbell ska också medverka musikaliskt.

I rollistan ser vi även Sam Elliott och Dave Chappelle.

Publicerad:

LÄS VIDARE