Välmenande komedi om fosterföräldrar i USA

Publicerad:
Godhjärtade Rose Byrne och Mark Wahlberg.
Foto: Hopper Stone/SMPSP
Godhjärtade Rose Byrne och Mark Wahlberg.

FILM

Instant family

Regi Sean Anders, med Rose Byrne, Mark Wahlberg, Isabela Moner, Octavia Spencer, Tig Notaro, Margo Martindale.

KOMEDI Barn som haft svåra upplevelser placeras i fosterhem. Fler barn har behov än vad som får plats. Trauman, smärta, ensamhet. En verklighet för många i USA, och drama för både barnen och för fosterföräldrarna. Av detta har filmmakarna försökt göra en komedi.
Syftet är välmenande och de vill på ett lättsamt vis rada upp alla känslor och tillspetsade situationer som kan uppstå. Men kastad mat och krossade kristallskålar väger lätt inför barnens traumatiska uppväxt med vuxna som missbrukar eller begår övergrepp.

Rose Byrne och Mark Wahlberg spelar det charmiga och sympatiska paret som jobbar med att renovera fallfärdiga hus och sedan sälja dem vidare. Kan de fixa trasiga väggar och mögliga badrum kan de väl hjälpa drabbade barn att må bättre? I plötslig entusiasm tar de hand om tre syskon, vars missbrukande mamma sitter i fängelse. 15-åriga Lizzie är äldst, och alla tre barnen har olika sidor som snart pressar fosterföräldrarna.
Octavia Spencer och Tig Notaro är roliga som Karen och Sharon, de smågnabbande omaka socialarbetarna som leder kurser och stödgrupper för fosterföräldrar.

En godhjärtad historia byggd på verkliga fall och gissningsvis tänkt att inspirera tittarna att bli fosterföräldrar.

Publicerad: