Hunger games-stjärnan: Shoppar en gång om året

Av: Magnus Sundholm

Publicerad:
Uppdaterad:

Elizabeth Banks: Jag gör det från sängen

1 av 3
Banks som Effie Trinket.

I ”Hunger games”-serien är Effie Trinket überstylisten som hjälper Katniss Everdeen att vinna ­folkets hjärtan.

Privat är kvinnan bakom rollporträttet långt ifrån någon modeguru.

- Varje gång jag ska någonstans tar jag hjälp av två stylister, säger Elizabeth Banks när Nöjesbladet träffar henne i London.

För tredje helgen i rad toppar ”Hunger games: Mockingjay del 1” bio­listorna.

Den har redan spelat in 4,2 miljarder kronor globalt.

”Hon börjar ond”

Elizabeth Banks, 40, repriserar sin roll som stylist till filmens hjältinna Katniss Everdeen, spelad av Jennifer Lawrence.

Rollfiguren Effie blev tidigt så populär att den till skillnad från boken också finns med i de två avslutande filmdelarna av ”Mockingjay”.

- Effie börjar ond och lottar gladeligen fram de som ska skickas i döden. Ju mer hon lär sig om de andra, desto mer sympatiserar hon med dem. Jag gillar att hon har ­förmågan att erkänna att hon hade fel, säger Elizabeth Banks.

Skådespelaren kallar Effie en drömfigur.

- Hon är teatralisk i sitt sätt och jag har mina rötter i teatern. När man pluggar till skådis är hon en sån man drömmer om att få spela. Jag kommer att sakna henne så mycket, säger Banks som ­redan spelat in den avslutande delen i filmserien.

Ont om tid

Privat delar hon inte sin rollfigurs shoppingbegär. Tid är en brist­vara för den gifta skådespelerskan som balanserar producent- och regiuppdrag samtidigt som hon är mamma till sönerna Felix, 3, och Magnus Mitchell, 2.

- Jag shoppar en gång om året, på Cyber ­Monday. Då handlar jag allt på ­nätet, direkt från sängen mellan elva och två på natten, säger hon och skrattar.

Publicerad: